Naključna prijazna dejanja so preplavila Maribor. Ste med naključnimi meščani tudi vi?

Dobri ljudje še obstajajo. In zakaj ne bi te dobrote delili tudi med ostale ter tu pa tam prebudili še kakšen nasmeh? Podobno razmišljajo v društvuHumanitarček. Verjamejo, da dobrota malih ljudi lahko pomeni veliko, zato so v avgustu pripravili posebno akcijo - Randomised Kindness. Z nepričakovanimi in naključnimi prijaznimi dejanji so preplavili Maribor. 

Kako veliko lahko pomeni sončnica na avtomobilski šipi ... 

Presenečena nad naključnim prijaznim dejanje sta se na Maribor24.si s svojo zgodbo obrnila tudi Mariborčana Marija in Marko Petkovšek. Pred dnevi sta namreč po dolgem času odšla v bližnji kino si ogledat, kot sama pravita, ne preveč posrečen film. Ko sta se vračala, pa jima je sončnica na avtu polepšala večer: "Čisto prava, sveža sončnica. Seveda sva bila presenečena!" Najprej sta mislila, da gre za oglasno potezo, a sončnica je nosila preprosto sporočilo, ki ju je navdušilo.

V dobrem dejanju našla navdih

"Nisva videla, kdo jo je pustil in ko sva se ozrla okrog sva videla, da so bile sončnice dejansko na marsikaterem, a ne na vseh avtomobilih. Midva sva bila torej srečna naključna izbranca," še pripovedujeta navdušeno. Preprosta gesta ju je tako ganila, da sta odločena naključno prijaznost nadaljevati. "Hvala tudi za navdih, da bova tudi midva nekomu "vrnila" takšno dejanje. Namesto sončnic sva se odločila uporabiti nekaj drugega. A to ostaja najina skrivnost," še z nasmeškom napovesta.

Zakaj se Humanitarčkovi akciji ter Mariji in Marku ne bi pridružili tudi vi? Konec koncev se dobro z dobrim povrne.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice