V mednarodnem projektu, v katerem sodeluje tudi Univerza v Mariboru, se obeta nova platforma za e-učenje, namenjena odraslim, ki si ne upajo prebiti ledu.

Ste starejši od 30 let in omahujete, da bi zagnali svoje lastno podjetje? Brez skrbi, niste edini. A končno se pri nas obeta novo interaktivno spletno orodje, ki vam bo utrlo pot do lastnega podjetja, pri tem pa pomirilo vaš strah. Projekt Let’s Guide, ki ga je lansiralo več partnerskih evropskih držav (Švedska, Poljska, Italija, Španija in Grčija), bo namreč ustvarilo inovativno spletno platformo, na katerem se boste lahko preizkusili vsi med 30. in 45. letom starosti. Program financira program Erasmus, glavni koordinator pa je švedska nevladna organizacija Foxpopuli. Dvoletni projekt so lansirali septembra, končno podobo pa bo dobil konec leta 2018.

Predvsem je pomembna motivacija posameznika

Platforma za elektronsko učenje bo spodbujala podjetništvo in motivacijo pri posameznikih. “Gre za virtualno orodje, ki bo sokreiralo pot in dajalo informacije, ki jih posamezni podjetnik potrebuje,” pojasnjuje svetovalec Matej Kos iz Kariernega centra Univerze v Mariboru. Vsi podjetniki namreč potrebujejo vsaj pet kompetenc, ki jih bo platforma pomagala posamezniku tudi pridobiti.

“Orodje bo odgovarjalo na vprašanja in dajalo predlagane rešitve. Vodilo bo do rešitev, kako podkrepiti manjkajoče kompetence,” dodaja Kos.

Za dvig morale bo poskrbljeno z motivacijskimi videji slovenskih podjetnikov

Pogosto je ljudi strah sprememb in vseh zank, ki jih je potrebno poznati pri uresničevanju lastne podjetniške ideje. Problem ne leži le v pribobivanju financ, pač pa tudi v pravnoformalnih vidikih zagona. Na to so mislili tudi ustvarjalci projekta.

“Znotraj interaktivnega spletnega orodja bodo tudi promocijski videji z zgodbami o uspehu, ki so lahko zelo motivacijske. Tudi to bo morda vodilo v posameznih izbirah posameznika,” pojasnjuje Kos.

Informacij o tem, za katera slovenska podjetja gre, žal nismo uspeli pridobiti, saj v Kariernem centru UM še čakajo na pisne potrditve sodelujočih.

Dvojezična aplikacija še v idejni fazi

Projekt je trenutno šele v prvi fazi razvoja in bo trajal do konca 2018. Trenutno projekt deluje preko Facebook strani Let’s Guide, čez kak mesec pa se ji bo pridružila še uradna spletna stran. Platforma bo dvojezična, in sicer v maternem ter angleškem jeziku za vse države članice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice