Mariborski policisti so zgolj v enem dopoldnevu zaznali 72 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo, 72 kršitev neuporabe varnostnih pasov in 10 prekoračitev hitrosti.

Policisti so med 14. in 27. januarjem na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo.

V tem času so med nadzorom cestnega prometa ugotovili 363 tovrstnih kršitev in zaradi tega izrekli 251 glob in 12 opozoril. Ugotovili so tudi 111 kršitev neuporabe varnostnih pasov, zaradi česar so izrekli 109 glob in dve opozorili.

Med 7. in 14. uro ...

Mariborski policisti so tako 22. januarja med 7. in 14. uro izvedli obsežnejši poostren nadzor na območju celotne uprave.

V tem času so ugotovili 72 kršitev uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 72 kršitev neuporabe varnostnih pasov, 10 prekoračitev hitrosti, enemu vozniku so zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil in ugotovili kršitev vožnje pod vplivom alkohola.

»Uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša našo zbranost. Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost prometne nezgode kar 4-krat večja,« opozarjajo mariborski policisti.

Ne le za telefoniranje 

Uporaba mobilnih telefonov v prometu se povečuje, vse pogosteje pa zaznavamo, da jih vozniki ne uporabljajo le za telefoniranje, pač pa tudi za pošiljanje sporočil, brskanje po spletu in celo za uporabo družabnih omrežij. Vozniki med vožnjo uporabljajo tudi tablične in prenosne računalnike ter ostale naprave, ki zmanjšujejo njihovo zbranost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice