Vir: Občina Radenci
Ne le z vinsko fontano – trume turistov želijo Radenci privabiti tudi z vodnimi doživetji.

Župan občine Radenci ima velikopotezne načrte za nekdanje letno kopališče in mestni park, ki sta nekoč bila ponos zdraviliškega kraja, zdaj pa že dolga leta propadata. Na omenjenem območju naj bi v prihodnosti zaživel Park vodnih doživetij.

Vizualizacije projekta je Roman Leljak nedavno delil na družbenem omrežju Facebook, kjer je za pomoč pri realizaciji prosil tudi višje sile.

Za svet doživetja vode okoli dva milijona evrov

Kot nam je v telefonskem pogovoru pojasnil radenski župan, je zemljišče, na katerem se je doslej nahajal bazen, že pripravljeno na nadaljnja dela. Glede na načrte naj bi na tem območju zrasel avditorij v bazenu oziroma svojevrsten prireditveni oder z dvema prizoriščema, ki bi sprejel do 600 obiskovalcev.
 

Vir: Občina Radenci

Kar zadeva preostale površine v parku, pa bo občina najprej morala rešiti vprašanje lastništva. Po pojasnilih Leljaka pogovori potekajo predvsem z družbo Sava turizem, lastnikom večine tamkajšnjih nepremičnin. V pripravi je menda že tudi predlog za zamenjavo zemljišč.

»Mi smo na zelo dobri poti, dobro delamo in pričakujem, da se bomo letos dogovorili. In če to dogovorimo, gremo naslednje leto v izdelavo,« razlaga Leljak.

Nekoliko večji problem medtem predstavlja denacionalizacijski postopek, a je tudi tukaj optimističen.

»Denacionalizacijski postopek je seveda mala ovira, in to skušamo zdajle pravno s pravniki rešiti, da bi do novega leta to zamenjavo podpisali. Potem je občina pravnomočno lastnik in lahko začnemo delati,« pravi.

Cilj je povratek na turistični zemljevid Slovenije

Skupna vrednost investicije naj bi znašala približno dva milijona evrov, tako evropskih kot občinskih sredstev, vendar je točno finančno konstrukcijo moč pričakovati šele prihodnje leto. 

Z novo atrakcijo se v občini seveda nadejajo tudi večjega obiska turistov. 

»Občino Radenci želimo vrniti nazaj na turistični zemljevid Slovenije in to bomo tudi naredili,« je odločen župan.

Zamisel je morda zanimiva, a spomnimo, da načrte za oživitev propadajočega območja v Radencih neuspešno kujejo že več kot desetletje. Še leta 2016 je bila predvidena obnova letnega kopališča, a je nato vse potihnilo. Bo tokrat, pod novim županom, vendarle drugače?

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Naj spomnim Leljaka,da v MB že stoji njegov megalomanski projekt AS na Jadranski cesti ,ki pa je trenutno primer za bivanje podgan,miši in ostalih podnajemnikov . Predlagam,da diha odpelje v Radence ,pa ne mislim žaliti krajanov .

Starejše novice