Foto: bralka Mariborinfo
Stanovalci Focheve ulice v Mariboru so ogorčeni. Dopoldne so jih na številkah stavb od 44 do 48 presenetila obvestila redarstva na njihovih jeklenih konjičkih, ki jih parkirajo na neurejenih parkirnih mestih.

Globe v višini 40 evrov so danes dopoldne na parkiranih vozilih pričakale stanovalce Focheve ulice v Mariboru, na območju stavb od 44 do 48.

Po besedah bralke, ki se je obrnila na uredništvo Mariborinfo, so kazni čakale za brisalci več kot 30 jeklenih konjičkov. Vzrok za kazen pa naj bi bilo nepravilno parkiranje, zaradi česar so stanovalci ogorčeni.

»Že več kot 20 let parkiramo na istem mestu zaradi neurejenosti parkirnih prostorov,« pravi bralka Mariborinfo in nadaljuje, da naj bi dodatno parkirno stisko povzročali delavci bližnjega podjetja in zaposleni na bližnjih srednjih šolah.

»Zdaj naenkrat se je redarstvo Maribor odločilo, da je tu prepovedano parkirati. Na mestu ni nobene table, stanovalni nismo prejeli nobenega obvestila in podobno. Če po novem ne smemo stanovalci več parkirati na tem mestu, pomeni, da nimamo nikamor za parkirati avtomobile,« dodaja bralka.

V Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Maribor naj bi jim pojasnili zgolj, da so imeli redarji akcijo ali pa se je kdo pritožil. Jezni stanovalci zdaj zahtevajo pojasnila.

Za odziv smo se že obrnili na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Maribor in na Mestno občino Maribor.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gucibuci (nepreverjen)

Red mora biti, vsak si lahko vse dovoli živimo pa kot v svinjaku.

febo iz limbuša (nepreverjen)

moj znanec Dejan svinjskoglavi
natepava Tanjo flaškon že 20 let
pa bo moral nehat
veste vedno tak ne gre
enkrat je konec

In reply to by Gucibuci (nepreverjen)

janban

Če,nisi lastnik zemljišča ne moreš tam parkirat.Nekateri bi radi vse zastonj,Če,so res parkirali zadnjih dvajset let,je pošteno,da jim za ta leta parkiranja pošljejo položnice.

Dtt (nepreverjen)

Točno tako....

In reply to by janban

Foch (nepreverjen)

Ti si šele pameten.Ti bi kasiral za nazaj.Kje je oznaka, da je prepovedano parkiranje in ustavljanje.Poglej si Kardeljevo( dvopasovnica- en pas zaparkiran)

In reply to by janban

Houg (nepreverjen)

Ti si poglej Kardeljevo ! Ne spoznaš se na prometne znake !

In reply to by Foch (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Lidl tudi nima nobene oznake, da je prepovedano parkiranje in ustavljanje. Najbolje, da zapeljem kar čez njihovo sprednjo šipo in parkiram v trgovini. Saj ni znakov.

In reply to by Foch (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

janban Či nemaš pokma ne bluzi, či se 20 lejt nišče nej pritoževal majo pravico dale parkejrati, tou do dosegnolim san siguren.

In reply to by janban

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

sereš

In reply to by ..... (nepreverjen)

Dtt (nepreverjen)

Kdaj bomo redarje dočakali v Vrazovi, Markovičevi - okoli vrtca in toplarne kjer se parkira kakor komu zapaše?!

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Načeloma ni nič narobe če se kaznujejo vozniki, ki nepravilno parkirajo. V tem in podobnih primerih ko gre za stanovalce bi bilo smiselno najprej napisati opozorilo. Dejstvo je da vsak dan delavci Bodočnosti zasedejo precej parkirnih mest namenjenih stanovalcem in posledično stanovalci nimajo kje parkirat. Sicer je v bližini veliko divje parkirišče (lastnik je ministrstvo za obrambo) pri Srednji živilski šoli, ki pa je večinoma zasedeno ker marsikdo iz okolice MB tukaj parkira in se sprehodi v službo.

MareCare (nepreverjen)

Mb ima najslabso logistiko prometa kar sem jih videl. Pred kakim mesecom so tudi na teznu pisali kazni vozilom parkiranim ob cesti. Nikogar motili in tudi parkirat ne moreš nikjej drugje. Da ne omenim ležečih policajev na lentu, za to bi morali nekoga obglavit.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Novi župan prometnih tegob na Taboru ne bo reševal. Njegov doseg je samo 1 km okoli Glavnega trga.

Houg (nepreverjen)

Res je ! Župan čez Dravo ne vidi ! Borova vas ,Nova vas, Betnavski park ....pridi Arsenovič pogledat kje in kako živijo tvoji volivci ? Si pozabil svojo parolo Maribor za vse ?

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Arsenije je spyder man in se lahko samo ukozi.

In reply to by Houg (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

kaj se bunite Mariborcani vsaj ste izvolili za zupana enega najvecjega mafijasa v Mariboru in to SRBINA

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice