Foto: Jure Banfi
Obnova srednjega bazena v kopališču Pristan še vedno ni končana, med deli pa so odkrili še slabo stanje strehe, ki bo zahtevala dodatna dela. O tem, koliko sredstev bo še potrebnih, bo več znanega v četrtek.

Zgodba okoli sanacije srednjega bazena v kopališču Pristan, ki je zaprt že skoraj pet let, se vije že dolgo. Zaradi neobratovanja bazena pa kopališče trpi več kot 30 odstotni izpad kopalcev, je za Mariborinfo povedal direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez.

Dela v bazenski tehniki so sicer že v zaključni fazi in bodo predvidoma končana do konca januarja, a tik pred zdajci so odkrili slabo stanje strehe. »V tem trenutku sicer sanacija še poteka, istočasno pa pregledujemo streho in samo stabilnost objekta,« je povedal Knez. Kaj je narobe s streho še ni znano.

Obnova, ki je bila ocenjena na milijon evrov, bi se zaradi dodatnih težav lahko podražila za okoli 300 tisočakov.

»Nismo še točno ugotovili, kaj je narobe s streho. Upamo, da je samo kondenz in da streha ne pušča,« dodaja medtem ko še čaka na rezultate analize pregleda stavbe.

Za dokončanje bodo potrebna dodatna sredstva

Tako za zdaj še ni znano, koliko bi stala dodatna popravila. Vrednost obnove kopališča znaša okoli milijon evrov, a mariborska občina bo morala zagotoviti še več denarja. V četrtek bodo imeli predstavniki Športnih objektov Maribor, Urada za šport Mestne občine Maribor in stroke na mariborski občini koordinacijo o trenutni situaciji. Takrat naj bi bilo tudi znano, koliko dodatnih sredstev bi potrebovali za popravilo strehe in dokončanje projekta.

Od zaprtja srednjega bazena mineva že skoraj pet let. V Pristanu ob olimpijskem bazenu deluje le še otroški bazen, zaradi zaprtega srednjega pa v kopališču beležijo velik izpad števila obiskov. »Zaradi zaprtja bazena, ki je zaprt že od leta 2014, je tudi 30 odstotni izpad,« razkriva Knez.

Letno do 90 tisoč evrov izgube

Zaključena sanacija bi tako končno prinesla zaokroženo celoto kopališča Pristan, kjer bi lahko gostili vse starostne skupine. Letna izguba poslovanja kopališča namreč znaša med 80 in 90 tisoč evri. »Dokončanje sanacije bi prineslo bistveno boljše delovanje zavoda samega,« komentira direktor Špornih objektov Maribora.

Upad kopalcev beležijo predvsem med rekreativci, saj je bil srednji bazen namenjen tem. Temperatura v olimpijskem bazenu je namreč po Knezovih besedah prehladna za rekreativne namene, saj je za 4 do 5 stopinj hladnejša kot je bila v srednjem bazenu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice