FOTO: Snaga Maribor, Facebook profil
Sobotno Martinovanje je onečedilo mesto, Snaga poroča o 4.500 kilogramih odpadkov.

V soboto se je na 34. Martinovanju v Mariboru zabavalo 18 tisoč ljudi, ki so uživali ob  kulturno-zabavnem programu v štajerskih vinih in domači kulinariki 54 štajerskih vinogradnikov in gostincev. 

Mariborsko martinovanje na Trgu Leona Štuklja se je pričelo natanko ob 11. uri in 11 minut z Zdravico Stari trti. Zbrano množico, ki je že v dopoldanskih urah dodobra zapolnila največji slovenski trg, je sledil nastopu Male pihalne godbe Neuvirtovi Štajerci ter sprevod v zahvalo jeseni po mestnih ulicah in trgih. Nato pa je sledil vrhunec kulturnega dela programa: razglasitev, da je mošt postal vino, množica pa se je zabavala v družbi Akademske folklorne skupine Študent, Čukov in Skupine Gadi.

FOTO: Snaga Maribor, Facebook profil

Zabava pustila tudi druge posledice

Poleg boleče glave in občutljivega želodca naslednji dan pa so ostale tudi druge neprijetne posledice. Snaga Maribor je danes na Facebooku objavila neprijeten podatek, da so v nedeljo zgodaj zjutraj zbrali 4.500 kilogramov odpadkov, kar pomeni, da je vsak obiskovalec ustvaril skoraj pol kilograma smeti. Ob tem podajajo v razmislek vprašanje o odgovornem ravnanju z odpadki. 

FOTO: Snaga Maribor, Facebook profil

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice