Kot je sporočila ravnateljica Vrtca Pobrežje, bo enota Kekec jutri odprta, saj za otroke ni nevarnosti

Ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec starše obvešča, da bo enota Kekec jutri odprta, saj za otroke nevarnosti ni več.

V bližini enote Kekec na Pobrežju je namreč danes zjutraj uhajal plin, zaradi česar je 15 zaposlenih iz šole evakuiralo 131 otrok

Otroci so se izkazali, pohvale tudi zaposlenim

Po podatkih policije je šlo za manjše uhajanje plina, otroci pa pri tem niso bili ogroženi. Kljub temu so jih pospremili v Gasilski dom Pobrežje, kjer so opravili malico in počakali na svoje starše.

Kot je po dogodku dejala ravnateljica vrtca, otroci niso bili prestrašeni ali v paniki. Po njenih besedah so za to zaslužne tudi številne vaje zaščite in reševanja, ki jih izvajajo in so v takih primerih izvrsten kapital za ravnanje otrok:

»Otroci na začetku niso vedeli, da je kaj resnega, zato ker vaje evakuacije izvajamo vsako leto s pomočjo gasilskih društev, ki so v naši okolici. Otroke so oblekle, obule, zapustili so prostor, zbrali so se na zbirnih mestih. Ob prihodu gasilske brigade pa so gasilci pomagali otrokom, da so šli na bolj varno območje in nato še v gasilski dom na Pobrežje.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice