Mariborsko okrožno sodišče je Janeza Pušnika spoznalo krivega za poskus umora nekdanje partnerice v Zgornji Polskavi septembra 2016 in mu prisodilo 10 let in 9 mesecev zaporne kazni.

Sodba še ni pravnomočna, poleg tožilstva, ki je zahtevalo višjo kazen, pa je pritožbo napovedal tudi odvetnik obtoženega, poroča STA.

Pušnik je bil spoznan za krivega, da je 11. septembra 2016 pred gostinskim lokalom v Zgornji Polskavi fizično napadel nekdanjo partnerico in jo poskušal zadaviti. Ko je že izgubljala zavest, je najhujše preprečil lastnik gostinskega lokala, ki se je nahajal v bližini. Pušnik je ženski grozil in nedovoljeno vstopil v njeno stanovanje že nekaj dni pred napadom.

Iz maščevanja jo je želel umoriti

Sodišče je potrdilo navedbam tožilstva, da je 56-letnik poskušal žensko umoriti iz maščevanja zaradi razpada partnerske zveze. Za poskus umora mu je izreklo kazen 10 let zapora, za grožnje štiri mesece zapora in za kršitev nedotakljivosti stanovanja šest mesecev zapora. Na koncu mu je bila izrečena enotna kazen deset let in devet mesece zapora, še poroča STA.

Obtoženi, ki je že vse od 11. septembra 2016 v priporu, nima prihodkov, zato ga je sodišče oprostilo plačila stroškov kazenskega postopka. Oškodovanka sicer zahteva 21.000 evrov odškodnine, sodišče pa jo je napotilo na pravdo.

Trdi, da je nedolžen

Obsojeni Pušnik je sicer trdil, da je nedolžen, še poroča STA, a je sodnica v obrazložitvi sodbe pojasnila, da so bile njegove izjave nasprotujoče same sebi. Tožilstvo je sicer na predobravnavnem naroku v zameno za priznanje krivde ponudilo Pušniku 16 let in devet mesecev zapora, a ta krivde ni priznal. Obramba danes obsojenega pa opozarja na pomanjkljivosti v obtožnici, saj v njej ni naveden čas dejanja, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

partizano (nepreverjen)

Če bi se pisal na ić bi dobil pa samo 3 leta

da ne pozabim

prodam ženski bicikel,, ker ga sedaj ne rabim več

Starejše novice