Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt obnove skate parka v Mariboru.

Kot so pojasnili iz Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namen projekta revitalizacija območja obstoječega skate parka v Mestni občini Maribor, kar se je že zgodilo.

Konec oktobra so prenovljeni skate park, odslej največji v Sloveniji, predali uporabnikom in ga z državnim prvenstvom v rolkanju tudi uradno odprli.

»Območje bo dostopno vsem uporabnikom, kar bo imelo pozitiven vpliv na medgeneracijsko druženje in oživitev širšega področja. Območje tako ne bo več predstavljalo opuščene rabe, temveč urejeno okolico, uporaben objekt ter novi poligon za izvajanje športnih dejavnosti. Projekt bo prispeval 9.937 kvadratnih metrov revitaliziranih površin. Z ureditvijo območja se bo zmanjšala tudi prisotnost kriminala, saj bo park ves čas v uporabi,« so odločitev argumentirali v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Za dobrih 600.000 evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 380.000 evrov.

Evropska sredstva bodo v istem paketu dobili tudi za revitalizacijo degradiranega urbanega dela v Velenju. Skupna vrednost dveh projektov znaša dobrih 2,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 1,3 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
maria leydi (nepreverjen)

POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 URAH

Pozdravljeni gospod / gospa
Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
finančna kriza, ki izzove banke, resne ponudbe za posojila, poštena
certifikat in hitro od 2000 do 10.000 000 EUR za obdobje od
odplačilo od 2 do 25 let se naša stopnja razlikuje za 2%.
Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila
Moj e-poštni naslov: [email protected]  

Starejše novice