Slika je simbolična.
Evropska sredstva za ureditev Dravske kolesarske poti.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za ureditev Dravske kolesarske poti v Mariboru. Z evropskim sofinanciranjem treh povezanih projektov bodo prispevalo k celoviti ureditvi Dravske promenade.

Kolesarska povezava na odseku Adamičevo naselje – dvoetažni most

Mestna občina Maribor bo s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb uredila kolesarsko povezavo na odseku Adamičevo naselje dvoetažni most, ki predstavlja del mednarodne kolesarske povezave med štirimi državami: Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Projekt se bo pričel z navezavo na brv čez Dravo med Lentom in Taborom, v okviru prve etape pa bo urejena kolesarska pot do dvoetažnega mostu.

Spomnimo ...

Aprila 2021 je Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila evropska sredstva za brv Lent - Tabor, v okviru katerega bo Mestna občina Maribor zgradila brv čez reko Dravo, ki bo povezovala levi in desni breg pri Starem mostu.

Decembra 2021 pa je odobrila evropska sredstva za ureditev nabrežja Drave - Lent za ureditev Dravske promenade in Lenta.

»S tokratno odobritvijo evropskega sofinanciranja za projekt CTN MB Dravska kolesarska pot – 1. etapa se torej nadaljujejo pomembni koraki na poti do celovite ureditve Dravske promenade,« so zapisali.

V finančni perspektivi 2014-2020 je bilo do sedaj za kolesarske povezave širom Slovenije zagotovljenih okrog 130 milijonov evrov evropskih sredstev, s katerimi je bilo podprtih približno 502 kilometra kolesarskih povezav, od tega 114 kilometrov v okviru mehanizma CTN.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice