Cilj je izgradnja manjkajočega segmenta bodoče kolesarske povezave, ki zaključuje načrtovano ureditev kolesarskega in peš nadhoda čez Titovo cesto, vključno z navezavo na obstoječo infrastrukturo.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt ureditve kolesarskega in peš nadhoda čez Titovo cesto v Mariboru. 

Vrednost projekta znaša dobrih 370.000 evrov, od tega bo Kohezijski sklad preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb prispeval 206.000 evrov.

Namen projekta je zagotovitev celovite kolesarske mreže v Mariboru in pogojev za dnevne migracije kolesarjev znotraj mesta Maribor. S tem se bo bistveno izboljšala kolesarska povezava v tem delu mesta in širšem okolju ter na prometno varen način skrajšala pot v smeri sever - jug.

Cilj projekta je izgradnja manjkajočega segmenta bodoče kolesarske povezave, ki zaključuje načrtovano ureditev kolesarskega in peš nadhoda čez Titovo cesto, vključno z navezavo na obstoječo infrastrukturo. V okviru naložbe je načrtovana tudi postavitev urbane opreme za kolesarje in ozelenitev brežine.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lista kolesarj… (nepreverjen)

Bravo!

LudiRudi (nepreverjen)

Lista kolesarjev je sama sebi namen oziroma sejninam in služba posameznikom . S kolesom se vozijo v peš coni Gosposke, Vetrinjske ....naj se peljejo proti Rušam ! Mogoče proti Dupleku !

In reply to by Lista kolesarj… (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Kolesarska pot je edina okoli Huterjevega bloka ,lepo zarisana in brez parkiranih avtomobilov . Vse ostalo je improvizacija neke bolane ideje o kolesarski poti od Maribora do .....Ptuja . Naj gre Šaško s svojo ekipo kolesarskih debilov na kolo od občine do Ruš ! Potem pišite svoje izkušnje .

Hojs (nepreverjen)

Rudi, zakaj toliko negativizma? Včasih se pač na urejanje kolesarskih poti ni dalo veliko, zato povsod niso vzpostavljene tako, kot bi bilo treba. Jaz se vsak dan vozim v službo s kolesom iz nove vasi do centra, in vsako leto je infrastruktura boljša, počasi se rihta in super, da se.

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Hojs kupi si očala !

In reply to by Hojs (nepreverjen)

Starejše novice