Zaradi podora s Falske pečine je za ves promet zaprta regionalna cesta na odseku med Rušami in Puščavo.

Z direkcije za infrastrukturo so sporočili, da se je z višine približno petih metrov na cesto vsulo približno dva kubična metra preperele hribinske mase. Na srečo na omenjeni cesti takrat ni bilo vozil, poroča STA.

Cesta bo do nadaljnega zaprta za ves promet, obvoz je urejen po vzporedni glavni cesti med mariborskim Koroškim mostom in Ruto.

Prevoznost bodo znova vzpostavili potem, ko bodo s pobočja odstranili preostali razrahljani material, posekali destabilizirana drevesa ter z vozišča odstranili nasuti material. Ko bodo pristojni izvedli pregled varnosti stanja brežine, bodo promet spet sprostili.

Na nevarnosti omenjene ceste opozarjajo že nekaj časa

Župan občine Podvelka, Anton Kovše, je po oktobrski tragični nesreči v kraju Brezno, v kateri sta zaradi zdrsa skale v avtomobilu umrla dva človeka, dejal, da so na območju ceste med Mariborom in Dravogradom številni hribi, nad njo pa hude strmine in zato velika nevarnost zdrsa skal, še poroča STA.

Na direkciji za infrastrukturo so takrat ocenili, da je bil padec skale najverjetneje posledica ujme oziroma obilnega deževja. Ob tem so še napovedali, da nameravajo v prihodnje varnost zagotoviti z zaščitnimi betonskimi ograjami.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Kaj pa dravska kolesarska pot ? Nikjer ni posebej omenjena zapira za kolesarje .

Starejše novice