Srbska turistična družba Putnik že 19 let bije sodni spor z zakoncema Vajnhandl, poroča 24ur, in sicer zaradi domnevne kraje znane šentiljske gostilne Meja na starem mejnem prehodu z Avstrijo.

52 let stara stavba je že od začetka v lasti beograjske turistične agencije, njihov odvetnik Ingmar Bloudek pa pojasnjuje, da sta si jo zakonca Vajnhandl neupravičeno prilastila v devetdesetih letih. Objekt je po razpadu Jugoslavije ostal zapuščen in brez dejavnosti, kar pa naj bi izkoristila nekdanja delavka omenjenega podjetja Milena Vajnhandl, poroča 24ur o odvetnikovih besedah.

Ponarejanje kupoprodajne pogodbe in vpis v zemljiško knjigo

Nato pa se je pričel sodni spor, ki po skoraj dvajsetih letih še vedno traja. Vajnhandlova uporabljata še naprej nepremičnino, čeprav je bilo že leta 2004 pravnomočno ugotovljeno, da nimata za njeno uporabo nobene podlage in da je Friderik Vajnhandl, sicer brat evroposlanke Ljudmile Novak (ta z njim naj ne bi imela stikov, medtem ko za sodne spore tudi naj ne bi vedla), ponaredil kupoprodajno pogodbo, aneks in potrdilo o plačilu kupnine, zaradi česar je bil tudi pravnomočno obsojen na pogojno zaporno kazen.

A Bloudek je pojasnil, da sta leta 2011 na podlagi istih ponarejenih listin nepremičnino ponovno vpisala v zemljiško knjigo. Vpisala jo je pravzaprav Milena, saj naj bi ji mož nepremičnino, ki sicer ni njegova, podaril. A za ta primer, ki sicer vključuje ponarejanje, goljufijo in lažno overitev, mariborsko tožilstvo ni našlo dovolj dokazov.

Pred kratkim pa je okrožno sodišče razsodilo v prid srbske družbe, a sodba še ni pravnomočna. Ta zahteva, da zakonca stavbo izpraznita in zaradi neupravičene bogatitve plačata odškodnino. 24ur tako poroča, da naj bi lani imela dobrih 200.000 evrov prometa, delala pa naj bi tudi z državo, ko so med begunsko krizo kuhali za vojsko. Vendar pa sta sama dejala, da bosta kar se da dolgo zavlačevala s tem postopkom, je še povedal Bloudek.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dokaz da so kradli (nepreverjen)

Ce smo civilno pravna drzava bi bilo treba oskodovancem vrniti premozenje. Veliko tatvin, goljufij, ponarejanj in kraj je bilo storjenih na Stajerskem, pa tudi Primorskem in Dolenjskem.

Kritik (nepreverjen)

V SLOVENIJI je največji problem pravna država . Veje oblasti so tesno povezane preko politike ,ki jim določajo pravila igre . Tako lahko nekdo s političnim pedigrejem
počne kar si zaželeli in ostane nekaznovan . Kaj ostane malemu človeku ?

Starejše novice