Foto: Mediaevent
Prireditev se poteguje za naziv zero waste (prireditev brez odpadkov), zato so se projektu pridružili tudi Ekologi brez meja.

Organizatorji ekipne pohodniške prireditve Moja elektrarna TEAM TIME HIKE 2022 verjamejo, da bo dogodek že prvo leto izjemno obiskan, saj so organizatorji pripravili fantastične nagrade in kar nekaj presenečenj za udeležence. 

Po trinajstih letih zelo uspešne kolesarske prireditve Team time ride, so se organizatorji odločili, da z enakim konceptom pripravijo še atraktivno pohodniško prireditev. 

Najbolj zabavna ekipna pohodniška prireditev v Sloveniji bo nekaj posebnega, saj se bodo dva-, tri- ali štiri-lanske ekipe pohodnikov »trudile« najbolj približati povprečnemu času hoje vseh ekip.

Vsaki ekipi se meri čas hoje. Ekipa, ki pa se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, pa bo velika zmagovalka. Vse do prihoda zadnje ekipe v cilj je negotovo, katera je zmagovalna ekipa. Povsem nesmiselno je torej tekanje po predpisani trasi, a tudi pretirano zavlačevanje ne prinaša uspeha.

Brez divjanja in z veliko užitkov do fantastičnih nagrad:

 • zmaga: tedenski najem avtodoma Adria za zmagovalno ekipo;
 • 2. mesto: mini počitnice na turistični kmetijio Red Fairytale v Marezigah za celo ekipo;
 • 3. mesto: mini počitnice v odličnem Hotelu Olea na otoku Pagu za celo ekipo;
 • in druge lepe nagrade v žrebanju med vsemi udeleženci.

11 kilometrov dolgo traso, ki so jo organizatorji začrtali od Kamnice preko Bresterniškega vrha, Mediča do Sv. Urbana in povratka preko Lucijinega brega, je izjemno barvita in zanimiva ter bo med vinograde in gozdove zagotovo privabila množico pohodnikov iz vse Slovenije. Organizatorji se nadejajo udeležbe okrog 200 ekip iz vseh koncev Slovenije.

Množična pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam ... V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa želijo organizatorji podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljajo kar nekaj presenečenj za vse udeležence.

Foto: Mediaevent

Presenečenje za vse ljubitelje trail teka – Moja elektrarna RUN2URBAN 2022

Za vse, ki raje tečejo kot hodijo, organizatorji na isti dan pripravljajo še prvi trail tek ženskih in moških dvojic preko Sv. Urbana in so ga poimenovali Moja elektrarna RUN2URBAN.

Tako bodo vse tekaške dvojice na delu trase od Kamnice do Sv. Urbana deležne vzpodbujanja s strani številnih pohodnikov, ki bodo pred njimi že na trasi. Prijave dvojic zbirajo na www.run2urban.si, a pozor, odprtih mest je le za 25 ženskih in 25 moških dvojic, zato pohitite s prijavami. 

Termin: nedelja, 4. september 2022

Trasa pohoda:  Kamnica – Panorama - Medič - Šober – Sv. Urban – Lucijin breg - Kamnica         
Dolžina: 11 kilometrov

Trasa trail teka:  Kamnica – Panorama - Medič - Šober – Sv. Urban – Rošpoh – Oset grič - Kamnica         
Dolžina: 15 kilometrov  

Program prireditve:

 • 8.00 – 9.00: štart pohoda 
 • 9.30 – 10.30: štart trail teka 
 • 8.00 – 14.00: čas za uspešno opravljen pohod (žigi treh kontrolnih točk)
 • 12.00 – 14.00: prihodi v cilj, druženje pohodnikov in tekačev
 • 14.15 – 15.00: razglasitev povprečnega časa vseh ekip in podelitev nagrad ekipam

Posebne nagrade na pohodniški prireditvi bodo prejeli tudi:

 • najmlajša štiričlanska družina (oče, mama + vsaj dva otroka - vsak mora samostojno prehoditi traso);
 • najstarejša oziroma najstarejši udeleženec;
 • zakonski par z največjo razliko v teži;

… ki uspešno prehodi začrtano traso.

Cilj tega projekta je, da se ljubiteljem pohodništva in trail teka v Sloveniji ponudi drugačna in izjemno atraktivna prireditev za vse generacije in da se v njih prebudi ekipni duh prijateljstva.

V idiličnem naravnem okolju, sredi vinogradov in gozdov ter s pohodniškimi prijatelji se obeta izjemno zanimiva prireditev.

Foto: Mediaevent

Pokroviteljstvo nad prireditvijo je prevzelo mlado in perspektivno mariborsko podjetje Enertec.

Igor Kozlar, predstavnik podjetja, ob tem dodaja: »Takoj, ko smo slišali za idejo dogodka, smo se odločili, da ga podpremo, saj je lahko idealna priložnost, da približamo poslanstvo našega podjetja širši javnosti.

To je navduševati ljudi za samooskrbo (energetsko) z izrabo sončne energije in tako dvigovati kakovost življenja. Skrb za zdravje in naravo je ena izmed naših najpomembnejših vrednot in to je dogodek, kjer lahko združimo prav to. Seveda, pa bo pozitivna energija udeležencev tisto, kar bo dalo piko na i druženju.«

Poseben izziv: izvedba prireditve s čim manj odpadki

V sodelovanju z Ekologi brez meja so organizatorji sprejeli zavezo in pripravili ukrepe za dosledno ločeno zbiranje odpadkov in preprečevanje njihovega nastajanja. Cilj dogodka Moja elektrarna TEAM TIME HIKE je ločeno zbrati več kot 90 odstotkov odpadkov in pridobiti naziv zero waste.

Poleg ločenega zbiranja in tehtanja odpadkov bodo udeležence spodbujali k uporabi lastne embalaže. Na vseh lokacijah bo na voljo pitna voda, kot posebnost pa izpostavljajo možnost uporabe lastnega pribora in posod za hrano na štartno-ciljnem prostoru in s tem cenejšemu obroku.

Ob sodelovanju vseh pohodnikov, tekačev in partnerjev, bodo na ta način znatno prispevali k manjšim količinam odpadkov, za pravilno odlaganje preostanka pa bodo na prireditvi poskrbeli predstavniki nacionalne zero waste organizacije.

Katja Sreš, predsednica Ekologov brez meja ob tem poudarja: »Pohodništvo, tek in ohranjanje okolja gredo z roko v roki. Ekologi brez meja smo veseli, da nam je roko podal tudi Moja elektrarna TEAM TIME HIKE in se pridružil mreži slovenskih prireditev na poti do manj odpadkov. Skupaj bomo poskrbeli za njihovo preprečevanje in dosledno ločeno zbiranje.«

Vse informacije in prijave na www.timehike.si in www.run2urban.si.

Komentarji (0)

Starejše novice