Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da bodo v ponedeljek, 23. septembra, vzpostavljeni obvozi ob pričetku obnove druge faze Streliške ceste.

Nigrad bo v ponedeljek, 23. septembra, v sklopu druge faze projekta obnove Streliške ceste zaprl območje na odseku med Ulico Pohorskega odreda do križišča s Kardeljevo cesto in uredil obvoze.

Vrednost projekta je 1,56 milijona evrov, od tega je bil en milijon evrov sofinanciran s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Zaključek del je predviden do konca leta 2019. Dela izvajata podjetje Pomgrad kot vodilni partner in partner podjetje Nigrad.

Modernizacija ceste

Obstoječa lokalna cesta LC - 47805 Lackova cesta in LC - 47807 Streliška cesta, katere predmet obnove je ureditev celotne komunalne infrastrukture ter voziščne konstrukcije ceste, poteka med križiščem Lackove ceste in Ulice pohorskega odreda in križišča Streliške ceste in Kardeljeve ceste.

V letu 2018 je bila v okviru dvoletnega projekta, razdeljenega na dve fazi, izvedena prva faza projekta, kjer je že bil obnovljen del Lackove ceste od gasilskega doma do semaforiziranega križišča Lackove in Ulice Pohorskega odreda. V nadaljevanju investicije, torej druga faza, se izvaja ureditev modernizacije ceste na odseku med Ulico Pohorskega odreda do križišča s Kardeljevo cesto.

Zamenjana bo celotna vozišča konstrukcija, urejen promet kolesarjev, obnovljeni vsi komunalni vodi in javna razsvetljava. »Obravnavan odsek predstavlja zahtevno okolje tako z vidika varovanja narave, kot tudi z vidika voda in prometne varnosti in pretočnosti, ureditve vodenja kolesarjev,« so še sporočili iz Mestne občine Maribor.

Kako bodo urejene zapore?

Prva etapa zapore bo od Kurirčkove poti do gostilne Poštela, na tem odseku bo popolna zapora, dostop za stanovalce bo urejen čez gradbišče, dostop za trgovino TUŠ in MOL bo preko Pohorskega odreda nemoten. 

Po izvedbi prve etape sledi druga etapa, ki bo od Kurirčkove poti do Ulice Pohorskega odreda, na tem odseku bo delna zapora, tako da bo dovoljen in možen dostop do trgovine TUŠ in bencinskega servisa MOL. Dovoljen dostop za stanovalce bo do dvorišč preko gradbišča.

Tako bodo spremenjene linije javnega potniškega prometa

Zaradi zapore Streliške ceste bodo avtobusi na liniji 6 Vzpenjača začasno vozili po spremenjeni trasi. Tako bodo v smeri Vzpenjače z Radvanjske ceste zavili v Borštnikovo ulico in nato s te v Ulico Pohorskega odreda, po kateri se bodo vrnili na ustaljeno traso na Lackovo cesto. 

Po enaki obvozni poti bodo avtobusi na liniji 6 vozili tudi proti središču mesta. V času zapore Streliške ceste ne bosta dostopni avtobusni postajališči Radvanjska - Borštnikova in Streliška - Ulica Pohorskega odreda.

Nadomestni postajališči za avtobuse številka 6 bosta v Borštnikovi ulici in Osnovna šola Ludvika Pliberška v Ulici Pohorskega odreda. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice