Direkcija RS za infrastrukturo je ta teden pričela z izvedbo glavnih gradbenih del na železniški postaji Maribor. Skozi njo bo po prenovi lahko zapeljalo 20 vlakov več kot do zdaj, zgradili bodo tudi podhod.

Na območju železniške postaje Maribor je predvidena nadgradnja nekaterih obstoječih tirov, nadgradnja obeh peronov ter novogradnja enega perona tako, da bodo po nadgradnji na postaji Maribor trije peroni. Predvidena je tudi ureditev in podaljšanje podhoda z izvedbo dvigal in tekočih stopnic, izvedba novih jeklenih nadstreškov ter ureditev fasade na prometnem uradu.

Izvedena bo tudi sanacija vseh premostitvenih objektov in podpornih zidov, izvedba dveh novih podpornih zidov, zamenjava električne vozne mreže in preureditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav. Na območju Mestne občine Maribor je predvidena tudi postavitev okoli 2,4 kilometra protihrupnih ograj.

Zaradi del zaprti tiri, tovorni vlaki proti Avstriji s Tezna

Včeraj se je na železniški postaji Maribor pričela zapora tirov 3, 4, 5 in 6. V tej fazi izvedbe del je predvidena nadgradnja tirnih naprav na tirih 3, 4 in 5, gradnja novega perona med tirom 3 in 4, nadgradnja obstoječega perona med tiroma 2 in 3, gradnja podhoda pod tiri 3, 4 in 5 ter nadgradnja vozne mreže (temelji vozne mreže, vključno s portali čez tire in drogovi vozne mreže), sporočajo z direkcije za infrastrukturo.

Za čim manjše ovire pri odvijanju potniškega in tovornega vlaka, v času izvajanja nadgradnje na postaji Maribor, se je v preteklih mesecih nadgradilo del postaje Maribor Tezno, tako da bodo tovorni vlaki lahko ustavili na omenjeni postaji oziroma jih bodo iz postaje Maribor Tezno odpravili v smeri proti Šentilju in Avstriji brez ustavljanja na postaji Maribor.

Na železniški postaji Maribor je faznost del za potniški promet zasnovana tako, da bodo na voljo vedno trije peroni, pretočnost in varovanje potnikov pa bo izvedeno tako, da bo kar najmanj ovir za dostop na peron in iz perona, še pojasnjujejo na direkciji. Zato se bo že v tej fazi zgradil nov peron med tiroma 3 in 4, tako da bo v kasnejših fazah, ko se bo pričelo z sanacijo obstoječega podhoda pod tirom 1,2 in 3, možno uporabljati omenjen podhod na nov peron. Omenjena dela se bodo izvajala predvidoma do konca meseca julija 2019.

Vrednost del več kot 55 milijonov evrov

Od konca meseca julija do konca meseca septembra 2019 bo na postaji Maribor potekala naslednja faza del, ki zajema dela na tirih 8, 9,10,12,13,14,15 in 16, kjer pa se bodo obnavljale kretnice, tiri in nadaljevalo z gradnjo podhoda proti vzhodu postaje Maribora oziroma v smeri proti Melju.

Pogodba za izvedbo nadgradnje postaje Tezno, postaje Maribor in odseka Maribor–Počehova v vrednosti 55.497.943,70 evrov z DDV je podpisana z izbranimi izvajalci SŽ–ŽGP d.d., Pomgrad d.d., Kolektor Koling d.o.o. in GH Holding d.o.o. Rok za izvedbo del je 20 mesecev od uvedbe v delo, kar pomeni, da je rok dokončanja 31. september 2020. Dela se izvajajo v sklopu projekta nadgradnje železniške proge Maribor-Šentilj, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru kohezijskih sredstev.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Od kod ... (nepreverjen)

železnici 55 milijonov če se pa utapljajo v dolgovih?

Alen_L (nepreverjen)

To je java infrastruktura, Slovenske železnice s tem nimajo nič. Investior je Direkcija za infrastrukturo, denar pa da država in EU.

In reply to by Od kod ... (nepreverjen)

Marko 1972 (nepreverjen)

Ze kar nekaj lep dosegajo visok dobicek in zmanjsujejo dolgove, tako da je vasa trditev popolnoma napacna.

In reply to by Od kod ... (nepreverjen)

Ne, nimas prav ... (nepreverjen)

Izkazi poslovanja so prirejeni in lazni ... nikoli ne bo dobicka ker ne more bit ker je prevec stroskov z sredstvi in infrastrukturo ...

In reply to by Marko 1972 (nepreverjen)

Starejše novice