Danes se s pripravljalnimi deli začenja gradnja podvoza pod tiri na Ljubljanski ulici v Mariboru. Zaradi gradnje bomo priča kar 14-mesečni zapori, pričakovati je velike zastoje.

Dela, ki bodo potekala v štirih fazah in se predvidoma zaključila v zadnji tretjini leta 2019, se pričnejo danes. Vrednost projekta, ki ga financirata Mestna občina Maribor in Direkcija RS za infrastrukturo (državni del znaša 60 odstotkov), je ocenjena na 8,9 milijona evrov. Izvajalec bo konzorcij podjetij Pomgrad, SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding.

Popolna zapora prometa kar 14 mesecev

V tem času bo veljala 14-mesečna popolna zapora Ljubljanske ulice od križišča z Jezdarsko ulico do križišča z Masarykovo ulico (dovoljen dostop bo le za stanovalce blokov in lokalni promet po Jezdarski ulici in Betnavski cesti) ter popolna zapora priključka z Betnavske ceste na Gorkega ulico.

Spremembe prometnega režima

Obvoz iz smeri jugozahoda v smeri centra mesta in do UKC Maribor bo potekala po ulicah Gorkega in Moša Pijade. Obvoz iz smeri jugovzhoda v smeri centra mesta in do UKC Maribor bo potekal po Titovi cesti, obvoz iz smeri severovzhoda v smeri UKC Maribor čez železniško progi pa bo mogoč samo za kolesarje in pešce med Žitno in Pupinovo ulico.

Dostop do oddelka za psihiatrijo, Doma Lizike Jančar in dveh stanovanjskih objektov za motorna vozila in kolesarje bo mogoč samo iz križišča Ljubljanske ulice in Šilihove ulice.

Dostop za pešce do Doma Lizike Jančar bo potekal čez Magdalenski park preko križišča Ljubljanske in Jezdarske ulice. Parkirni hiši ob UKC Maribor poslujeta nemoteno. Zaradi zapore pa bo potekala sprememba linij Javnega potniškega prometa tudi preko nadomestnih postaj.

Kaj prinaša izvedba podvoza?

Na Ljubljanski ulici bo v sklopu projekta urejeno nivojsko križanje železniške proge in ceste s pripadajočimi križišči ter navezovalnimi cestami. Z izgradnjo podvoza in spremenjenimi prometnimi ureditvami vozišč in križišč za motorna vozila, kolesarje in pešce na cestni infrastrukturi ter posegi na železniški infrastrukturi bo na omenjenem območju omogočena večja pretočnost prometa in zagotovljena večja varnost udeležencev v prometu.

V sklopu projekta bodo na novo uredili tudi tamkajšnje železniško postajališče, vzpostavili krožišči na stiku z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico ter z Jezdarsko ulico in vzpostavili kolesarsko stezo. Na strehi podvoza bosta na obeh straneh železniške proge urejena dva manjša trga.

Poleg gradnje podvoza bo v sklopu investicije vključena še celovita obnova in revitalizacija Magdalenskega parka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice