Ekipa Rajzefibra letos v Mariboru že drugo leto zapored organizira Festival sprehodov.

Festival je letos podvojil število brezplačnih sprehodov po mestnih ulicah, na voljo bo kar več kot štirideset  različnih poti tekom celotnega šest-dnevnega festivala.  

Kot so povedali organizatorji festivala o Mariboru in Mariborčanih kroži veliko legend in klišejev. Nekaj od tega jih zagotovo drži, marsikaj pa jih je privlečeno za lase. Velikokrat slišijo, da je mesto sivo in da se nič ne dogaja, da capljajo za drugimi, večjimi in bogatejšimi mesti. Maribor po njihovem mnenju sicer še zdaleč ni popoln in urejen kot nekatera druga mesta, marsikje nekoliko zdelan, okrušen in robat, vendar pravijo, da ga imajo imajo radi točno takšnega kot je. 

»Festival delamo že drugo leto in smo zelo veseli nad odzivom tistih, ki želijo predstaviti svoje zgodbe, nam predstaviti sprehode in zgodbe mesta v drugačni luči. Očitno je velika potreba po tem, da se povejo te zgodbe in da je ogromno teh zgodb. Festival sprehodov je tisti prostor kjer se zgodbe na eni strani povejo mariborskemu občinstvu oziroma prebivalcem mesta in pa nenazadnje želimo skozi časovno platformo ustvariti malo večjo pozornost tudi v tujini,« je povedala Katja Beck Kos, vodja Rajzefibra. 

S sprehodi do domiselnih nagrad

Med 26. in 31. marcem se bo zvrstilo več kot trideset brezplačnih sprehodov po mestnih ulicah, podzemnih rovih, trgih, spoznali boste zgodbe in legende, ki delajo Maribor tako zelo mariborskega. Organizatorji so poskrbeli tudi za miselne sprehode ob večerih, kjer se bomo sprehodili po temah: Maribor v literaturi, kreativni turizem, hoja, industrijska dediščina, pogovarjali se bodo o griču, kjer se je vse pričelo, Piramidi. Vmes bodo lahko obiskovalci v laboratoriju ustvarili čisto svoj turistični produkt, zadnji dan bodo podelili rajzefirbčne nagrade in si, utrujenih nog, ogledali Maribor v gibljivih slikah.

Maribor želijo predstaviti v drugačni luči

Organizatorjem je želja, da s festivalom v Maribor privabijo čim več obiskovalcev od zunaj in da pokažejo Maribor v drugačni luči. Želijo izpostaviti zgodbe, ki še niso tako poznane. Festival sprehodov jim tako predstavlja promocijsko in testo platformo, ki nagovarja lokalce in tuje obiskovalce, kaj mesto sploh ponuja. 

»Poleg sprehodov, pa smo tako kot lani tudi letos vsak večer poskrbeli za razmišljanja na temo kulturna dediščina v turizmu, zgodbe v mestu, danes začenjamo tudi z dokumentarci o Mariboru. Večere želimo posvetiti tej temi, opiranju neznanih, manj slišanih zgodb, ali pa temam kot je kreativni turizem,« je še povedala Katja.

Festival sprehodov izkoriščajo tudi za odpiranje malo bolj bolečih tem in večjih izzivov, zato bodo zaradi tega letos z Zavodom za turizem Maribor-Pohorje odpirali problematiko Piramide, kar bo tudi tema petkove okrogle mize. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Za Sprehod po mestu Maribor je obvezna uporaba odsevnikov in obvez prve pomoči ob srečanju s kolesarji ali mopedisti,ki lahko brez kazni vozijo po peš coni .

Za Maribor! (nepreverjen)

Če bi povabili prelepo Američanko bi Maribor pridobil velik ugled.

https://www.zurnal24.si/magazin/vip/vojvodinja-meghan-spet-razburja-325…

Starejše novice