Šolarji se konca leta veselijo ne samo zaradi božiča in daril, ampak tudi zaradi počitnic.

Okoli 261.500 slovenskih šolarjev bo danes še zadnjič v tem letu sedlo v šolske klopi. Jutri se namreč zanje začenjajo novoletne počitnice, na katerih bodo uživali kar dvanajst dni. V šolo se bodo ponovno vrnili šele v ponedeljek, 6. januarja, poroča STA.

Počitniške dni si bodo lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi ob božično-novoletnih prireditvah

Večina šol je sicer v ponedeljek s proslavo zaznamovala dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra. Šolarjem petka, 3. januarja, ne bo treba nadomeščati.

Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih in uspeha v prihodnjem letu je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Ob novem letu ministra navdaja optimizem, da bi z ustvarjalnim mirom, ki bi preveval vse pore slovenske družbe, lahko v novem letu delovali še bolje, kot smo v preteklosti, je dejal v poslanici objavljeni na Facebook strani ministrstva, še poroča STA.

Med počitnicami so mladim na voljo številni dogodki

Zveza prijateljev mladine Maribor od 27. do 31. decembra organizira glasbene, literarne, likovne in druge delavnice, ki potekajo v domu ustvarjalnosti mladih. Delavnice so brezplačne, potrebna pa je predhodna prijava.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice