Slika je simbolična (foto: Jaka Arbutina).
Po današnjem cepljenju državnega vrha s cepivom AstraZeneca se že jutri ponovno začenja množično cepljenje v Mariboru. Na seznamu so šolniki, mlajši kronični bolniki pa tudi poklicni gasilci in policisti.

V Maribor se jutri nadaljuje množično cepljenje. Poleg zaposlenih v visokem šolstvu in kroničnih bolnikov bodo na vrsto prišli tudi poklicni gasilci in policisti Policijske uprave Maribor.  

»Jutri pridejo na vrsto zaposleni v visokem šolstvu, torej tako Univerza v Mariboru kot ostali visokošolski zavodi, ki delujejo na mariborskem območju. Hkrati pride na vrsto tudi Policijska uprava Maribor, torej vse policijske postaje, ki spadajo pod policijsko upravo, pa tudi Gasilska brigada Maribor, torej to so poklici, ki delujejo kot tista kritična infrastruktura, za nekako normalno delovanje države. Hkrati pa smo pozvali še 140 kroničnih bolnikov,« pojasnjuje Aleksander Jus, pomočnik direktorja za področje zdravstvene nege v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor. 

Dolg seznam za cepljenje

Po besedah Jusa se bo jutri cepilo 32 gasilcev, 251 policistov, okrog 900 zaposlenih na področju visokega šolstva, 140 kroničnih bolnikov in posamezniki v dejavnostih, kjer morajo zagotavljati ustrezne pogoje za normalno življenje.

Zanimanje za cepljenje med poklicnimi mariborskimi gasilci je veliko, opažajo na Gasilski brigadi Maribor. 

»Trenutno je na cepljenje izmed vseh 74 zaposlenih, prijavljenih 32 operativnih gasilcev. Glede na to, da je 25 oseb prebolelo covid v tem valu, je odziv na cepljenje kar pozitiven,« z zadovoljstvom ugotavlja poveljnik Gasilske brigade Maribor Primož Osojnik. 

Pričakujejo 1600 posameznikov

Ker je bila dobava cepiva AstraZeneca zaustavljena, sedaj v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor pričakujejo 1800 odmerkov tega cepiva, želijo pa si, da se bo jutri na cepljenje odzvalo okrog 1600 posameznikov. 

»Dodatno smo za naslednji teden naročili še 2500 odmerkov cepiva AstraZenece, da lahko torej glede na strategijo cepljenja pocepimo vse tiste, ki bi bili predvidoma sedaj na vrsti,« pojasnjuje Jus.

Cepljenje se bo odvijalo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, deset cepilnih timov pa bo cepilo na tri minute. Vse to po besedah Jusa z željo: »Da bi vsi skupaj lahko dočakali poletje in morda kakšno bolj večjo sprostitev.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice