Danes so se v Hočah začela pogajanja med člani Konfederacije slovenskih sindikatov in predstavniki podjetja Magna Steyr. Kaj se obeta?

»Člani pogajalskih skupin delojemalcev Konfederacije slovenskih sindikatov in delodajalca Magna Steyr, d. o. o., so se danes prvič sestali z namenom otvoritve pogajanj v zvezi s sklenitvijo Podjetniške kolektivne pogodbe Magna Steyr, d. o. o.,« so pogajalci pravkar razkrili v skupni izjavi za javnost.

Zagotovili so, da so pogajanja tekla v konstruktivnem vzdušju. Določili so tudi že datum naslednjega pogajalskega sestanka, ta naj bi se zgodil v mesecu oktobru.

Pogajalski strani sta se dogovorili tudi za sestanek, na katerem bosta skušali zgladiti nesoglasja v zvezi z odpuščenimi delavci iz poslovnih razlogov.

Pod skupno izjavo za javnost so se podpisali Gvido Novak, predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov, Hansjörg Tutner, glavni kadrovnik iz graške Magne in David Adam, direktor lakirnice Magna Nukleus.

Jutri naj bi imenovali svet delavcev

Spomnimo: odnosi med zaposlenimi in vodstvom v podjetju Magna Nukleus so že nekaj dni precej napeti.

Delavce so najprej zmotila domnevno neutemeljena odpuščanja, nato domnevno zaposlovanje po sorodstvenih vezeh in na koncu še neprimerne malice.

Od zaposlenih v Magni Nukleus je okoli tri četrtine članov Konfederacije slovenskih sindikatov, zastopa jih predsednik omenjene konfederacije Gvido Novak.

Jutri naj bi izvedli volitve v svet delavcev, ki ga bodo oblikovali na pobudo konfederacije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice