Že v času gradnje podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici naj bi na določenih odsekih hitre ceste skozi Maribor začasno ukinili vinjetni sistem. Kdaj pa trajno? Tudi na to vprašanje je minister Gašperšič odgovoril.

Minister za infrastrukturo, ki opravlja tekoče posle, Peter Gašperšič je ob robu današnjega podpisa pogodbe za gradnjo cestnega podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici in prenovo Magdalenskega parka v višini 8,9 milijona evrov poudaril, da vendarle obstaja politična volja za ukinitev vinjetnega režima na hitri cesti skozi Maribor.  

»Ključno je, da se to cesto prenese iz upravljanja DARS v upravljanje Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo,« je dejal minister, ki opravlja tekoče posle, in opozoril, da je bil ta korak predviden že leta 2010 ob zaključku izgradnje vzhodne mariborske obvoznice. Hitra cesta naj bi po prenosu postala ena izmed državnih cest, ko za vožnjo po njej vinjete ne bi potrebovali več. 

Kdaj se bomo po hitri cesti skozi Maribor lahko zapeljali brez vinjete?

»Kako do tega čim prej pridemo, je stvar dogovora. Najprej bi morali izvesti cenitev same hitre ceste in potem skleniti dogovor, kako se bo to preneslo in ustrezno finančno uredilo,« je odgovoril Gašperšič. Sistemsko hitra cesta po besedah ministra ni primerno umeščena: »To je neko slepo črevo avtocestnega sistema.« 

Dogovor, da Dars začasno na določenih odsekih hitre ceste skozi Maribor v času gradnje podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici ne bo preverjal vinjet, bo po besedah ministra »rešen hitro«. 

O časovnici, kdaj bi lahko prišlo do trajne ukinitve vinjetnega režima, Gašperšič ni želel ugibati, izpostavil je le, da gre za stvar dogovora: »To je možno narediti v roku enega leta.« 

Bomo v roku enega leta že pomahali v slovo vinjetam na hitri cesti skozi Maribor?

Na problematiko vinjetnega režima na hitri cesti skozi Maribor smo v uredništvu Mariborinfo opozorili že marca lani, ko so na Primorskem dosegli odpravo vinjet za predor Markovec. To je spodbudilo prebivalce na severnem koncu Slovenije, da so se ponovno začeli spraševati, zakaj je torej vinjeta potrebna na mariborski hitri cesti.

Na Uradu za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor so nam tedaj zagotovili, da so na pristojno ministrstvo že naslovili vprašanja s to problematiko. »V Mariboru se že dalj časa zavzemamo za izključitev hitre ceste skozi Maribor (med rondojem v Pesnici in izvozom v bližini Obija) iz vinjetnega sistema. Pobudo je dalo več krajanov in predstavnikov mestnih četrti, na katere ima promet na omenjenem odseku vpliv,« so na mestni občini pojasnili za Mariborinfo.

V anketi glede odprave vinjete na mariborski hitri cesti, ki smo jo tedaj izvedli na Facebook strani Mariborinfo, je sodelovalo 2211 Mariborčanov, pri čemer je 99 odstotkov sodelujočih nedvoumno odgovorilo, da podpira odpravo vinjetnega sistema. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow83 (nepreverjen)

Kako je sploh DARS prisel do te ceste, glede na to, da je bila zgrajena se v prejsnjem rezimu? Sprasujem se, ker minister omenja cenitev ceste.

Starejše novice