Po gobah smo tokrat preverili še, kako je s cenami kostanjev na tržnicah v naših koncih. V samem središču Maribora boste za pol litra pečenega priboljška plačali 4 evre.

Čar jeseni je ob barvah gotovo tudi v njenih okusnih jedeh – in jesenski pridelki so tudi letos izredno priljubljeni. O razmahu gobarske sezone smo pisali že minuli teden, ko smo ugotovili, da cene teh priljubljenih plodov na naših tržnicah nikakor niso nizke. V ponudbi pa je moč zaslediti tudi vse bogatejšo ponudbo kostanjev.

Mmm ... Pečen kostanj

V samem središču Maribora boste za pol litra pečenega priboljška plačali štiri evre. Četrt litra znaša 2,5 evra, cel liter pa kar 8 evrov.

Na Ptuju zaman iskali pečene kostanje

Na Ptuju se boste v iskanju pečenih kostanjev pošteno namučili. Na tržnici jih namreč še ne pečejo, in kot je slišati, jih niti ne nameravajo. Cena svežega kostanja pa se tam giblje med 3,5 in 4 evri na kilogram.

Pečeni kostanji cenejši v Murski Soboti, sveži ne

Če zavijete na soboško tržnico, vam bodo sveže kostanje ponudili po ceni štiri evre za kilogram. Drugod po mestu so naprodaj tudi za 3,90 evrov, medtem ko vas bo kilogram maronov stal 5,80 evra.

Sicer pa boste za že pripravljene, pečene kostanje v Murski Soboti odšteli 2,5 evra za 0,3 kilograma oziroma 3,5 evra za pol kilograma.

Kaj pa severni sosedje?

Tudi pred priljubljenim nakupovalnim središčem v Seiersbergu, kamor se odpravljajo tudi številni Mariborčani, že pošteno diši po pečenih kostanjih. Pri naši severnih sosedih so veliko bolj kot navadni kostanji priljubljeni njihovi obilnejši bratranci - maroni. 

V Avstriji boste za četrtinko litra maronov odšteli tri evre, kar v primerjavi z Mariborom, kjer boste za četrtinko litra navadnih kostanjev odšteli 2,5 evra, niti ni tako veliko.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice