Prihajajočo nedeljo bi Dvorana Tabor morala gostiti dobrodelni koncert v podporo pred kratkim pogoreli Ribičiji. A koncerta tokrat ne bo.

Kot smo že poročali, so pred kratkim ognjeni zublji, s katerimi so se gasilci borili vso noč brez milosti zajeli celoten objekt Ribičije in ga skorajda izbrisali. Posnetki popolnoma uničene destinacije za zabavo, so šokirali ne le Štajersko, ampak vso Slovenijo.

Z zanimanjem pa smo spremljali dogodke, ki so se zgodili hitro po uničujočem porazu, še preden je postalo jasno, zakaj je do požara sploh prišlo. Na Facebook profilu Ribičije se je namreč pojavil dogodek za pomoč pogorelemu zabavišču, ki se je hitro razširil po družbenem omrežju in vzklil idejo o dobrodelnem koncertu v domači Dvorani Tabor.

Glasbeniki kljub vsemu vztrajali

Kljub nekaterim pomislekom o smiselnosti dobrodelnega koncerta v podporo komercialni dejavnosti, ki smo jih zbrali v članku Je dobrodelni koncert za Ribičijo zares dobrodelen?, so glasbeniki pri projektu vztrajali. Šlo je večinoma za glasbenike, ki so spadali v železni repertoar priljubljene destinacije in tam velikokrat tudi v živo nastopili. Koncert bi se torej moral zgoditi v nedeljo, 28. maja, a nedavno je odjeknila informacija, da je odpovedan.

Koncert bo prestavljen v jesenski čas

Za razjasnitev nastale situacije smo se obrnili na enega od organizatorjev dobrodelnega koncerta Domen Kuralt, ki po njegovem prepričanju govori v imenu vseh nastopajočih. »Zadeva je prestavljena na jesenski termin, saj nekateri izvajalci želijo s svojo udeležbo še dodatno pomagati, vendar se zaradi drugih obveznosti to nedeljo ne bi mogli pojaviti na odru Dvorane Tabor, kar je privedno do odločitve, da koncert prestavimo,« situacijo razjasni organizator. Dodal je, da koncert v jeseni zagotovo bo, vendar še ni jasno, če predvidena lokacija ostaja enaka.

Sprva naj tudi lastniku dobrodelni koncert ne bi bil pogodu

Vse kaže, da je Ribičija veljala za izjemno priljubljen lokal tudi med glasbeniki, saj praktično ne pomnimo podobnih pobud ob uničenju kakšne druge diskoteke ali lokala. »Glede tega se popolnoma strinjam z vami. Sprva tudi lastnik Zlatko ni dovolil takšne prireditve in je šele po dolgotrajnih prigovarjanjih privolil, vendar zahteval, da se del izkupičeka nameni otroku iz Maribora, ki zbira denar za operacijo, drugi del pa gasilcem,« smiselnost koncerta argumentira organizator.

»Mi je pa popolnoma jasno, da je to iz prve roke izgledalo, kot da želimo zbirati denar za nekega bogatuna, vendar morate vedeti, da je priljubljeni lokal ogromno glasbenikom pomenil tudi vir zaslužka in smo nekako čutili dolžnost, da pomagamo. Ko pa je lastnik zahteval, da denar namenimo resnično pomoči potrebnim pa nismo videli nikakršnega problema več,« še doda.

Na koncu pa še dodaja, da gre pri vseh teh polemikah tudi za kanček slovenske nevoščljivosti, ko kar vsak brez kakršnekoli podlage sodi o dejanjih drugega in obtožuje lastnika, da je lokal požgal sam: »Takšne obtožbe so lahko zelo riskantne in nehote močno zaznamujejo posameznikovo življenje. Jaz osebno močno dvomim, da bi nekdo sam upal kaj takšnega narediti.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice