Nesrečni papagaj, ki se že dlje časa ždi na drevesu v Magdalenskem parku, še do danes ni prišel v roke lastnika.

Papagaj, ki že tri tedne, kljub neugodnim vremenskim razmeram, prebiva v Magdalenskem parku, se je izkazal kot pravi borec in s tem dokazal, kako dolgo lahko preživi v naravi.

»Ta papagaj se res odlično znajde v naravi. Med poletjem bo še nekako šlo, težava bo nastopila pozimi, ko bo mraz, če do takrat še ne bo prišel v roke lastnika,« je za Mariborinfo povedal Tilen Basle, varstveni ornitolog iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Gre za pogrešanega papagaja iz Kamnika?

Med iskanjem lastnika papagaja iz Magdalenskega parka so se pojavila namigovanja, da naj bi bil to papagaj, ki ga že dlje časa pogrešajo v Kamniku.

Papagaja naj bi si bila zelo podobna, vendar po vsej verjetnosti ne gre za istega papagaja. V uredništvu Mariborinfo smo stopili v stik z lastnico kamniškega papagaja, ki pa močno dvomi, da bi bil papagaj iz Magdalenskega parka njen. Da bi papagaj iz Kamnika pobegnil v Maribor, bi bilo resnično nenavadno.

Preverili smo tudi domnevanja o tem, da naj bi se papige kot invazivna vrsta začele naseljevati pri nas. To trditev je Tilen Basle jasno ovrgel. »O tem v Sloveiji še nimamo podatka, papige še niso gnezdile pri nas. Je pa res, da so v nekaterih mestih po Evropi, kot sta na primer Amsterdam in London, že prisotni ovratniški papagaji.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow83 (nepreverjen)

Če bi lahko priletel iz Kamnika, ni nujno, da je sploh iz Slovenije. Zanimivo, da se tako dolgo zadržuje na istem mestu.

Starejše novice