Potem ko se je prejšnji teden sprostil promet po štiripasovnici Maribor-Hoče, ki je deležna dobrih 830 tisočakov vredne obnove, so številni bralci Mariborinfo opozorili na nenavadno neudobno vožnjo po prenovljeni cesti. Kaj je vzrok?

Štiripasovnica Maribor-Hoče je že od junija deležna delne prenove, ki ga izvajata podjetji Strabag in Possehi. V pogodbi je določen rok do 19. septembra, a kot so nam zagotovili na Direkciji RS za infrastrukturo, naj bi dela bila zaključena že do konca avgusta.

Le delna sanacija, cesta bo zdržala največ 15 let

Na štiripasovnici je bila izvedena delna sanacija poškodovanih asfaltnih površin in izvedena tankoplastna prevleka čez celotno površino vseh voznih pasov.

»Namen tankoplastne prevleke je podaljšati življenjsko dobo obstoječih asfaltnih plasti do 15 let,« so za Mariborinfo pojasnili na direkciji za infrastrukturo, kjer so dodali, da je cena take izvedbe ugodnejša od klasične preplastitve.

Vozniki presenečeni nad stanjem pravkar asfaltirane ceste

Dela so napredovala do te mere, da so prejšnji teden sprostili promet na vseh pasovih. Številni bralci Mariborinfo pa so poročali o nenavadno grobem asfaltu, ki ne nudi preveč udobne vožnje. Vožnja po na novo asfaltirani podlagi izgleda kot vožnja po makadamu, so zapisali nekateri.

Posebna prevleka, ki se še gladi

Na očitke o slabi izvedbi preplastitve štiripasovnice direkcija odgovarja, da bo tankoplastna prevleka končno stanje dosegla šele po zgladitvi pod rednim prometom po približno treh tednih po izvedbi, ko bo tudi odstranjena signalizacija za omejitev hitrosti.

Tako naj bi sam promet prispeval k temu, da bo sedaj še grob in neudoben asfalt postal bolj zglajen ter udoben za vožnjo. V tem času se iz podlage nabira odvečni pesek, katerega delavci v nočnem času pometajo, še pojasnjujejo na direkciji.

Grobo vozišče se bo torej zgladilo. Vprašanje je, če bo tanka preplastitev tako s prometom obremenjene prometnice zdržala predvidenih 15 let.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nejeverni tomaž (nepreverjen)

Hrapav asfalt se bo že zgladil, ampak res dvomim, da to popravilo neravnine. Cesta je taka, kot da bi jo delal pijanec.

markow83 (nepreverjen)

Avto se trese kot bi mel totalno necentrirane gume.

Friderik 1950 (nepreverjen)

Ne se razburjati. Velja, da je za razdrapani Maribor pač vse dobro.

Starejše novice