Že čez nekaj dni se odpira šesta sezona Odprte kuhne, ki bo letos postregla z rekordno ponudbo. Največji in najbolj množični kulinarični dogodek v državi kar dvakrat prihaja tudi na Štajersko. A ne v Maribor. Preverili smo, zakaj.

Po Odprti kuhni bo letos prvič zadišalo v petek, 23. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Tudi letos bo ponovno gostovala tudi v drugih slovenskih mestih. Prvo bo na vrsti Celje, in sicer v soboto, 31. marca. Sledilo bo gostovanje v Kopru v soboto, 21. aprila, prvi letošnji obisk Nove Gorice pa Odprta kuhna načrtuje v sredo, 25. aprila. Po lanski uspešni premieri se Odprta kuhna letos vrača tudi na Ptuj, kjer se bo kulinarična karavana prvič ustavila v soboto, 12. maja.

Prepoln koledar

Med mesti, kjer bo gostoval največji kulinarični dogodek, pa ni drugega največjega mesta v državi - Maribora. Odprta kuhna bo dvakrat pokukala na Štajersko, mi pa smo pri organizatorjih preverili, kje tiči razlog, da se na Odprti kuhni ne bomo mogli mastiti Mariborčani.

»Vedno smo za nove izzive, vendar je naš koledar dogodkov zelo poln. Poleg Odprte kuhne, ki v Ljubljani poteka vsak petek, in gostovanj na lokacijah v Celju, Kopru, Novi Gorici in na Ptuju, organiziramo tudi dvodnevni festival Pivo & Burger Fest, ki poteka spomladi in jeseni v Ljubljani. Tudi naši partnerji iz sodelujočih restavracij so omejeni s časom in možnostmi, kolikokrat lahko s svojimi ekipami gostujejo na lokacijah,« je uvodoma pojasnil ustanovitelj in direktor Odprte kuhne Lior Kochavy.

Alma in Lior Kochavy.

Vabilo v Maribor bi natančno preučili

Ob tem je Kochavy izpostavil, da Maribor že ima kulinarično tržnico in da po njegovem mnenju slovensko mesto ne more uspešno gostiti dveh podobnih kulinaričnih dogodkov. »Moram pa poudariti, da s Celjem, kjer bomo vstopili v že 4. sezono, in s Ptujem res odlično sodelujemo,« je še povedal.

Tako so v Celju z Odprto kuhno oživeli mestno tržnico, turistični potencial takšnega dogodka pa so prepoznali tudi na Ptuju. Tja so jih povabili, česar so se zelo razveselili. »Lanski poletni dogodek je bil fenomenalen in komaj čakamo, da se letos vrnemo,« je še pristavil Kochavy in dodal, da dogodek v omenjenih mestih privabi prebivalce celotne severovzhodne Slovenije.

»A če dobimo povabilo iz Maribora ali Murske Sobote, bomo možnosti za gostovanje seveda natančno preučili,« je zaključil ustanovitelj največjega kulinaričnega dogodka v Sloveniji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice