Na mariborsko občino smo se obrnili z vprašanjem: »Zakaj so praznične luči na Glavnem mostu prižgane že pred uradnim pričetkom?«

Danes, ob 17. uri, sledi v paviljonu v Mestnem parku uradni prižig praznične osvetljave v mestu, sama praznična okrasitev pa bo občino letos stala okoli 90.000 evrov, a brez vštete demontaže - ta bo namreč znašala okoli 11.529 evrov. 

Zakaj so praznične luči na Starem mostu prižgane že pred uradnim pričetkom?

Že lani pa smo se povprašali, kako to, da na Glavnem mostu, znanem tudi kot Stari most, gorijo praznične luči že nekaj dni prej, pred uradnim prižigom. Ker je temu tako tudi letos, smo se z vprašanjem obrnili na Mestno občino Maribor.

Tam so nam pojasnili, da se zaradi povezave z obstoječo javno razsvetljavo, ki mora biti prižgana zaradi varnosti, prižgejo tudi praznične luči, saj tovrstna povezava na Starem mostu še ni urejena tako kot po mestu.

»Lučke so vezane na javno razsvetljavo in ko ta gori, gorijo lučke. Gre za tehnično težavo, saj te nimajo posebnega stikala, da bi se naknadno vklopile kot drugod,« so pojasnili na Uradu za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor.

Prazniki zato Stari most vsako leto obiščejo že nekaj dni prej.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lkmg (nepreverjen)

Kaj pa se je zgodilo z tisto skulpturo v križišču malo napred od stalega mosta v smeri bolnice?

Starejše novice