Foto: Jure Banfi
Zakon o Pohorju ima v javnosti precejšnjo podporo - tako se vsaj zdi, a mariborski in državni politiki od besed še niso prešli k dejanjem.

Na slednje so danes, v luči Zlate lisice, znova opozorili v društvu Pobuda za Pohorje, pobudniki zakona, ki bi Pohorju in Mariboru prinesel to, kar je zakon o Planici prinesel omenjenemu zimskemu središču - 50 milijonov evrov in razvoj.

»Največji športni dogodek na Pohorju želimo še naslednjih petinpetdeset let. Ne želimo ga zlorabljati za politične namene. A obnova zastarelih športnih in infrastrukturnih naprav na celem Pohorju je nujna. Zato pozivamo poslance, premiera, ministra in župana, da prično izvajati dane obljube. Pristopijo naj k pripravi dane strategije razvoja kvalitete življenja, športa, kulture, gospodarstva in ponovne oživitve Pohorja od Maribora do Slovenj Gradca. Kot smo videli v primeru Zakona o Planici in v primeru mnogih regij v Evropi, se to da izpeljati,« je zapisalo društvo Pobuda za Pohorje, pod katerim sta prvopodpisana Božidar Novak in Mitja Čander.

»Prav je, da država prevzame pobudo in začne vračati Pohorju, kar mu gre. Tudi zaradi Pohorskega bataljona in Pekrskih dogodkov,« so znova opozorili. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice