Sodnici mariborskega sodišča Barbari Nerat danes ni uspelo izpeljati naroka zoper Matjaža Ferliča, ki ga obtožnica bremeni poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti med divjo vožnjo s streljanjem po Mariboru marca lani.

Na sodišču so se zbrali vsi vabljeni, vendar pa se ni prikazala ključna oseba, in sicer psihiater Gorazd Mrevljet. Zanj je sodnica načrtovala zaslišanje, hkrati pa je pri njem tudi sodni spis. Potem ko se izvedenec ni javil niti na telefon, je bila Neratova primorana preložiti narok na 14. marec.

Izdelavo mnenja je Mrevljetu sodišče naložilo že pred novim letom, a izvedencu ni uspelo dokončati dela, četudi je obtoženega obiskal. Ker je za celovito pojasnitev osebnostne strukture obdolženega predlagal še imenovanje kliničnega psihologa, je Neratova za to pooblastila Tristana Riglerja, ki je že tudi opravil pogovor s Ferličem, a tudi njega danes ni bilo na sodišče, poroča STA.

Zato je sodnica našla nov termin, s katerim se bodo izognili več kot trimesečnemu premoru od zadnje obravnave. Ob tem pa tudi napovedala, da se bodo še enkrat pogledali razpoložljivi videoposnetki divjanja po mariborskih ulicah, ki se očita Ferliču – tokrat s pomočjo računalniških tehnikov še v upočasnjeni obliki.

Zgodilo se je lanskega marca …

Ferlič je namreč marca lani med vožnjo iz Hoč proti Mariboru lovil in s polavtomatsko pištolo streljal na vozilo 37-letnega Bistričana, v katerem sta se vozila tudi Ferličeva partnerka in njuna štiriletna hči. Moškega, ki bo zaradi povzročene škode uveljavljal premoženjsko-pravni zahtevek v višini nekaj več kot 15.000 evrov, je ena od krogel tudi zadela in poškodovala.

Dogodek bil posledica napornega obdobja

Obdolženi je v zagovoru močno obžaloval dogodek, ki naj bi bil po njegovih trditvah posledica njegovega psihično in fizično zelo napornega življenja v tistem obdobju. Po njegovih besedah ni nameraval nikogar ustreliti ali umoriti, saj je izstreljenih pet nabojev usmeril proti gumam avtomobila.

Nenavaden odziv mariborskih policistov

Primer je konec novembra segel celo do vrha policije, saj je donedavni generalni direktor Marjan Fank naročil izredni strokovni nadzor sprejemanja klicev na interventno številko 113 v okviru Policijske uprave Maribor.

Ukrep je sledil medijskemu poročanju o nenavadnem odzivu policistov na klic Bistričana, ko je klical na pomoč, saj nanj streljajo.

Na enem od narokov so predstavili slikovno, video in zvočno dokazno gradivo, med tem pa je bil tudi žrtvin posnetek pogovorov s policistoma, ki sta se oglasila na številki 113.

Naj opomnimo:

V prvem klicu na 113 je napadeni policisti, ki se je oglasil, povedal, da ga nekdo zasleduje in da je nanj streljaj. Policist na drugi strani mu je dal navodilo, naj se odpelje na policijsko postajo na Taboru, a mu je pri tem dal nasprotujoča si navodila, kako do tja priti.

Bistričanu je Ferlič sledil naprej še v drugem avtomobilu, zato je znova poklical na 113, kjer se je oglasil drugi policist. Prosil je za pomoč, zatem pa zavpil, ko ga je zadela krogla. Policist mu je predlagal naj se ustavi, česar pa Bistričan ni želel storiti, saj je menil, da bo v tem primeru umrl. Prosil je za hitro pomoč, policist pa mu je odvrnil, da ni nobene patrulije v bližini Titove ceste.

»Če jih pošljemo iz Miklavža, pa dobro veste, kje bosta takrat vi,« mu je še dodal policist po poročanju Dnevnika in Večera.

Ko se je napadeni pozneje vendarle pripeljal do policijske postaje, je moral policistko prepričevati, da je krvav in da so ga zadeli ter da ne laže, sta še poročala časnika. Policisti so sodeč po predvajanih posnetkih delovali nezainteresirano in se z napadenim Bistričanom spustili tudi v nerazumen dialog.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice