V graški družbi Magna Steyr, ki ima podružnico tudi v Hočah je bilo rečeno, da bodo odpustili 1800 delavcev. Po poročanju Rtvslo.si pa sedaj v hoški Magni zatrjujejo, da trenutno ni predvidenega nobenega odpuščanja.

Iz Magne uradno sporočajo, da v hoškem obratu v prihodnjem obdobju ni predvideno spreminjanje števila zaposlenih. Ali bodo proizvodnjo širili, pa so odgovorili, da so že vložili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja in v občini odkupili potrebna zemljišča. 

»Moramo pa še spremeniti občinski prostorski načrt v delu, da se ne podira gozd v Rogozi, tukaj pa tudi mislim, da manjka še eno drugo mnenje,« je po poročanju Rtvslo.si dejal hoški župan Marko Soršak.

Sodelovanje s sindikatom

V Magni so podpisali pogodbo za sodelovanje s sindikatom, zato bi bilo kakršno koli enostransko odpuščanje  tudi nemogoče. Prihodnji mesec naj bi podpisali še kolektivno pogodbo za zaposlene. 

»Pogodba prinaša več pravic kot kolektivna pogodba dejavnosti, boljše pogoje za delo, predvsem mislim, da bo prinesla večje zadovoljstvo med zaposlenimi,« je za Rtvslo.si povedal Gvido Novak iz Konfederacije slovenskih sindikatov.

13. plača in božičnica

Pogodba naj bi vključevala tudi obljubljeno 13. plačo in božičnico. Druga usklajevanja še potekajo. »Ena od najbolj perečih zadev je vsekakor tarifna priloga in osnova plače in mislim, da bomo tudi tukaj dosegli neki dogovor,« je še dodal Novak.

Delavci trenutno doma

Delavci hoškega obrata pa so zaradi upada naročil trenutno za 14 dni doma. Po uskladitvi s sindikatom pa naj bi izpadle dneve nadomestili v naslednjem letu.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
veso. (nepreverjen)

Prav vam je
ste se šopirili po maribori
kakšni frajerji ste ker delate v magmi
Sedaj boste pa lepo čičkali doma
in gledali poštene delavce kao hodijo na šiht
vi boste pa čučkali doma

Nema Vese bez … (nepreverjen)

Za taksneg konja se vsekakor frajeri, pa tudi ce so na zavodi.
Ti mislis da je posten le tisti ki dela za 700 ojrov.

In reply to by veso. (nepreverjen)

Starejše novice