Zaposleni Klinike za pediatrijo UKC Maribor so ustanovili prostovoljno dramsko skupino in danes odigrali prvo igrano pravljico z naslovom »V miškini rokavički«.

Zaposleni združeni v prostovoljni dramski skupini

Z namenom delovati v dobrobit otrok so zaposleni na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor ustanovili prostovoljno dramsko skupino Zverinice iz klinike. Zverinice iz klinike so danes odirale prvo predstavo z naslovmo »V miškini rokavički«. Predstava je bila namenjena hospitaliziranim otrokom in njihovim staršem ali skrbnikom. 

Avtorica in režiserka Aleksandra Zavec in vsi nastopajoči so del kolektiva Klinike za pediatrijo in so se samoiniciativno odločili polepšati vsakdan hospitaliziranim otrokom tudi na takšen, sproščen način. 

»Sama pišem pravljice in te pravljice so bile 7 let skrite. S sodelavci smo se pogovarjali, da bi ustvarili dramsko skupino in tako je nastala prostovljna dramska skupina Zverinice iz klinike, ki deluje prostovoljno v dobrobit otrok. Ob torkih otroke obiščejo Rdeči noski, kar jim veliko pomeni in njihov obisk komaj čakajo. Mi pa smo pristoplili na pravljični način, da jih malo razveselimo in pričaramo nekaj pravljičnih trenutkov. Z današnjo pravljico  smo dosegli to kar smo želeli – otrokom smo pričarali iskrice v očeh,« je ob koncu današnje predstave povedala Aleksandra Zavec, avtorica in režiserka predstave.
 

FOTO: Nina Bračič, Center za odnose z javnostmi in marketing, UKC Maribor

Vadili v prostem času

Igralci so vadili dvakrat tedensko v svojem prostem času, sami uredili vse potrebno za glasbo, kostume, sceno in drugo. 

»Vadili smo ogromno. Bilo je 36 vaj po uro in pol. Člani so bili zelo vestni in med svojim prostim časom, kljub družinam namenili čas za vaje,« je še dodala Aleksandra Zavec.

FOTO: Nina Bračič, Center za odnose z javnostmi in marketing, UKC Maribor

Publika je bila navdušena

Predstava je bila otrokom, ki se trenutno zdravijo v UKC Maribor, zelo všeč, saj so igralce ob koncu nagradili z gromkim aplavzom, smehom in iskricami v očeh. Po besedah avtorice in režiserke, bodo predstavo zaigrali tudi na oddelku psihiatrije in v Domu pod gorco. Napovedujejo pa že drugo predstavo z naslovom Božična noč.

FOTO: Nina Bračič, Center za odnose z javnostmi in marketing, UKC Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice