Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Pošta Slovenije v Mariboru zapira eno izmed poslovalnic. Uporabniki bodo prevzemali svoje pošiljke na pogodbenem prevzemnem mestu. Zakaj je Pošta Slovenije sprejela takšno odločitev?

Pošta Slovenije s 1. avgustom zaprla vrata poslovalnice na Trgu revolucije v Mariboru. 

O zaprtju omenjene poslovalnice se sicer govori že dlje časa.

Pošta Slovenije je za Mariborinfo že lani poudarila, da so poskušali najti potencialnega ponudnika za prevzem pošte na tem naslovu oziroma v bližini, ki bi se ukvarjal s sprejemom in izročanjem pošiljk, vendar so bili neuspešni.

Odločitev o zaprtju sprejeli na podlagi analize prometa

Na Pošti Slovenije so za Mariborinfo pojasnili, da odločitev o zaprtju pošte sprejmejo na podlagi analize opravljenega prometa in upoštevanja drugih relevantnih podatkov.

»Zaradi naglega razvoja digitalne komunikacije je Pošta soočena z velikimi spremembami, ki pomembno vplivajo na njeno delovanje,« razlagajo. 

Dodajajo, da obisk poštnih poslovalnic in obseg storitev na poštnih okencih že desetletje znižujeta. Za zagotavljanje visokega standarda univerzalne poštne storitve in dostopnosti poštnega omrežja zato uvajajo prilagoditve v poslovanju. 

»Zaradi visoke koncentracije pošt v nekaterih mestnih središčih, tako prilagajamo predvsem število in vrsto teh kontaktnih točk, seveda ob upoštevanju razumnih potreb uporabnikov,« pojasnjujejo. 

Poštne pošiljke bodo uporabniki pošte lahko prevzemali pri pogodbeniku

Uporabniki pošte na Trgu revolucije bodo poštne pošiljke poslej prevzemali pri pogodbeniku na Gorkega ulici 11. Ta je od sedanje lokacije poslovalnice oddaljen okoli 300 metrov.

»Z dnem zaprtja pošte na Trgu revolucije 1. avgusta bodo prebivalci tega območja prevzemali svoje pošiljke na pogodbenem prevzemnem mestu, to je na lokaciji Mantika d.o.o. (Foto Tabor).

Dostava pošiljk za prebivalce območja pošte na Trgu revolucije ostaja nespremenjena,« so povedali. 

»Z vzpostavitvijo pogodbenih prevzemnih mest za prevzemanje obveščenih pošiljk uporabnikom približamo storitve, ki jih v največji meri uporabljajo in jih bodo uporabljali tudi v prihodnje,« razlagajo na Pošti Slovenije. 

Kot pravijo, je potreb po takšnih alternativnih oblikah kontaktnih točk čedalje več, saj se je v zadnjem obdobju trend nakupovanja preko spleta močno razmahnil.

Uporabnikom bodo na voljo pošte v bližini

Ob tem dodajajo, da Pošta Slovenije v vsakem primeru, ne glede na zaprtje pošte, še vedno zagotavlja poštne storitve prebivalcem na teh območjih. 

Uporabnikom so na voljo ostale pošte v okolici, in sicer 2101 Maribor (Slomškov trg), 2117 Maribor (Europark), 2113 Maribor (Ul. Vita Kraigherja) in 2107 Maribor (Framska). 

Gre za večje pošte, ki so odprte cel dan med 8. oziroma 9. in 18. oziroma 19. uro. 

Tudi delovni čas prevzemnega mesta bo za uporabnike bistveno bolj ugoden, kot je sedaj na pošti 2109 Maribor na Trgu revolucije, saj bo prevzemno mesto odprto vsak delovni dan od 8. do 18. ure. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Čas je da Pošto Slovenije zamenja drug državni dostavljalec.

Surfeiter (nepreverjen)

Za ukinitev Pošte Slovenije se že dlje časa trudijo razne politične stranke in njihovi nameščeni strokovnjaki, direktorji ... saj se ne spomnim več, menda je prva taka asica bila Ribićka iz Dupleka, katero so potem nasledili vrli mladci iz vrst SDS in NSi ... pa jebemti, omenjeni stranki, naslednici hlapčevskega domobranskega razmišljanja ... uničujete lastno pošto, lastno blagovno znamko in lastno ljudstvo da dajete možnosti in prednost podjetjem nosilcem kao tržnega kapitalizma (UPS, DHL, DPD, GLS ...)

Le (nepreverjen)

Jeseni bomo zamenjali župana in Pošto !

Augsburg (nepreverjen)

Še eno državno podjetje, ki bi ga bilo treba razsuti in postaviti na novo.

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice