Po Ljubljanski in Univerzi na Primorskem, je tudi Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru izdal načrt Univerze v Mariboru za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa. V predlaganem načrtu tudi navaja, da naj dekani članic Univerze organizirajo posredno pedagoško delo in izvajanje govorilnih ur tako, da komunikacija s študenti poteka v glavnem preko elektronske pošte ali drugih komunikacijskih kanalov.

Glede na spremenjen načrt je med prvimi ukrepe že sprejel Darko Friš, dekan Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Tako so od danes na Filozofski fakulteti od 12. ure odpovedane vse oblike pedagoškega procesa v fizični obliki, študijski proces se pa predstavi v spletno okolje. 

Nadomeščene bodo z delom preko e-učilnice ali drugih oblik dela na daljavo. Odpoved velja do preklica, nadaljnja navodila pa bodo zaposlenim in študentom posredovali kasneje.

Za zaposlene veljajo enaka pravila kot doslej

Zraven odpovedi posrednega pedagoškega dela in izvajanja govorilnih ur bi naj od danes naprej vsa komunikacija s študenti potekala preko elektronske pošte, preko komunikacijskih kanalov se ureja tudi delo v študentskem referatu, v knjižnici se omogoči samo izposoja knjižničnega gradiva brez zadrževanja v njenih prostorih, odpovedujejo pa tudi vsa javne prireditve.

Za vse zaposlene veljajo enaka pravila kot doslej, med drugim prisotnost na delovnem mestu, bolniška odsotnost in samoizolacija. Razlika je le v odsotnosti neposredne pedagoške obveznosti, izvedene v fizičnem kontaktu s študenti.

Študijski proces z jutrišnjim dnem ukinjajo tudi na Fakulteti za naravoslovje in matematiko ter Pedagoški fakulteti Maribor, določena predavanja in vaje ukinjajo na Ekonomsko-poslovni fakulteti ter Fakulteti za zdravstvene vede.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice