Izjemno močan veter, ki je ponoči v sunkih dosegal hitrosti do 70 in 90 kilometrov na uro ter do jutra oslabel, je povzročil tudi precej okvar na elektrodistribucijskem omrežju.

Proti jutru so se vremenske razmere deloma umirile. Tudi danes bo vetrovno, v višjih legah bo še pihal močan veter, na severozahodu bo deževno, tudi drugod bodo nastale plohe, vmes tudi kakšna nevihta.

Iz Elektra Maribor so po vetrovni noči sporočili, da so dežurne ekipe v teku noči izločile številne okvare na elektrodistribucijskem omrežju in ponovno priklopili nepoškodovane dele omrežja, nekatere okvare pa odpravile v celoti. 

»S tem smo uspeli zagotoviti ponovno oskrbo 79 odstotkom uporabnikom, ki so bili ponoči brez nje, tako da je bilo zjutraj brez oskrbe še 233 uporabnikov, pretežno na območju Vurmata, Rute, Čermeniškega jarka, Bistriške in Radičke grabe. Za odpravo preostalih okvar je aktivirano zadostno število terenskih ekip,« so sporočili iz Elektra Maribor.

Prve večje motnje v oskrbi z električno energijo so se pojavile včeraj ob 18.54, ko je v razdelilni transformacijski postaji Breg izpadel vod Majšperk, temu pa je sledila vrsta izpadov na širšem oskrbnem območju. Ob 19.39 je prišlo v razdelilni transformacijski postaji Podvelke do izpada voda Podvelka, ob 00.22 v razdelilni transformacijski postaji Sladki vrh do izpada voda Kungota, ob 00.38 v razdelilni transformacijski postaji Ruše do izpada voda Selnica in ob 2.54 v razdelilni transformacijski postaji Breg do izpada voda Tržec.

Zahtevne vremenske razmere so po besedah Elektra Maribor povzročile veliko poškodb na omrežju, zaradi katerih je bilo ob 19.45 brez oskrbe z električno energijo 776 uporabnikov. Do 23.15 so ekipe Elektra Maribor odpravile 93 odstotkov okvar, tako da je bilo brez oskrbe le še 56 uporabnikov. A neugodne vremenske razmere so povzročile številne nove poškodbe omrežja in ob 1.00 je bilo brez oskrbe z električno energijo že 1923 uporabnikov, največ na območju Selnice ob Dravi. Do 2.30 je bila oskrba ponovno zagotovljena 1195 uporabnikom, brez oskrbe je bilo še 728 uporabnikov. Zaradi novih izpadov pa je bilo ob 3.00 brez oskrbe že 1088 uporabnikov

»Odpravo okvar je oteževal izjemno močan veter, ki je podiral drevje, ter nekatere zaprte ceste, ki so onemogočale dostop,« še pojasnjujejo iz Elektra Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice