FOTO: Jan Rozman
Postopek javnega naročila za izdelavo projektne dokumentacije za zdravstveno postajo Tezno bo mariborska občina izpeljala sama.

Aprila so se na Mestni občini Maribor odločili ustaviti postopek javnega naročila za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo nove zdravstvene postaje Tezno. A kot so za STA pojasnili, ta nikakor ni ustavljen, temveč teče naprej. 

»Mestna občina Maribor je bila primorana zaradi določenih okoliščin ukrepati in se je odločila postopek peljati sama. Prek Zbornice za arhitekturo in prostor bo tako izpeljan javni anonimni projektni natečaj. To bo omogočilo izbiro ustrezne rešitve na strokovno najprimernejši način,« so pojasnili za STA.

Zakaj so zaustavili postopek?

Ta je bil zaustavljen zaradi neustrezno načrtovanega dostopa do objekta na Ulici heroja Nandeta, dvom pa so izrazili tudi občani, saj ulica s severne strani teče preko precejšnje klančine z izredno nepreglednim ovinkom, medtem ko se v bližini nahajata tudi vrtec in šola. 

Zaradi prostorskih omejitev – oviro predstavljajo tudi spremembe lastniške strukture okoliških parcel, ki ponujajo možnost ureditve ustrezne dostopnosti – pa ni mogoče izvesti ne krožišča ne semaforiziranega križišča.

Sprememba ne bo pretirano vplivala na začetek gradnje

Začetek gradnje so napovedovali za konec letošnjega leta, a omenjene spremembe po mnenju mariborskega župana Saše Arsenvoviča ne bi smele pretirano vplivati nanj. Za STA je tako povedal, da bodo s pravilnim in hitrim projektiranjem prišli do rešitve, medtem ko pol leta ali tri do štiri mesece razlike ne sme ovirati projekta, ki bo nato dobro narejen za naslednjih 50 do sto let.

Vrednost objekta, ki zaenkrat ostaja na predvideni lokaciji in je v njem predvidena tudi lekarna, ostaja pri 5,4 milijona evrov. Projekt je sprva vodil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, kjer pa so vodenje zlahka prepustili občini, četudi bi naj postopek po njihovih besedah vodili zakonito in po najboljših močeh. 

»Občina nam je zagotovila, da bo pripravila celostna izhodišča za nov postopek in da se bo postopek zamaknil za največ nekaj mesecev. Če že desetletje čakamo na novo zdravstveno postajo Tezno, si želimo, da bo tudi dostop do zdravstvene postaje varen,« so pojasnili za STA.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjan penzionist (nepreverjen)

Dajte se potrudit in na občini vse sile napet, da se stvar premakne in se začne gradit nov zdrav. dom.Da bo vsaj nekaj pokazat v mandatu. Pa prepotrebn je za Tezno,kak je oni bogi stari tam pri TAM-u

LudiRudi (nepreverjen)

Skate park v Novi vasi vsekakor ni urgentni projekt ! Nasprotno gre za projekt Fištravca ,ki bi ga morali prestaviti za kakšne čase debelih krav .

Starejše novice