Informacijo o okužbah so včeraj potrdili v Vrtcu Rogaška Slatina. Zaradi okužbe otroka in dveh strokovnih delavk je v karanteni skupno 47 oseb. Del vrtca je trenutno zaprt, ostali del deluje nemoteno.

Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje so v sredo Vrtec Rogaška Slatina obvestili, da je prišlo do okužbe otroka, ki obiskuje vrtec. V četrtek so okužbo potrdili še pri dveh strokovnih delavkah v istem vrtcu.

V karanteni je 47 oseb, tudi vrtčevski otroci

V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje so morali vsi, ki so bili v neposrednem stiku z okuženimi, v karanteno. 

V vrtcu so zato zaprli tri oddelke starejših skupin enote Izvir. Prostore, v katerih so se nahajale okužene osebe, so že temeljito razkužili in od ponedeljka 3. avgusta bodo ponovno odprti za otroke, ki niso v karanteni. 

Trenutno je v karanteni 41 otrok in 6 strokovnih delavcev.

»Imamo potrjeno okužbo enega otroka in dveh strokovnih delavk. Zaprli smo tri oddelke vrtca, jih že včeraj razkužili in ti oddelki bodo ponovno delovali v ponedeljek za vse otroke, ki niso v karanteni,« je za Mariborinfo povedala ravnateljica vrtca Magdalena Plavčak: »Ostali del vrtca deluje nemoteno, seveda ob strogem upoštevanju ukrepov.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice