Fotografija je simbolična.
Policija je začela poostren nadzor državne meje s Hrvaško, kamor je dodatno prerazporedila več kot 1000 policistov.

V zadnjih dveh tednih po besedah namestnika vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Jožeta Senice zaznavajo precejšnje povečanje števila migrantov na tako imenovani balkanski poti, posledično pa povečan pritisk na našo mejo.

Poostren nadzor bo potekal na območjih Policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper, ki so najbolj obremenjene, in sicer vse do petka. Z njim želijo po besedah Senice migrantom in organizatorjem nezakonitih prehodov meje sporočiti, da se pot preko Slovenije ne izplača.

Čeprav na območju Policijske uprave Maribor poostren nadzor ne poteka, pa policisti tudi na tem območju, ob pomoči Slovenske vojske, nadzirajo državno mejo in preprečujejo nedovoljene prehode le-te.

Kot pravijo policisti Policijske uprave Maribor, večino prijetih tujcev takoj po zaključenih postopkih predajo varnostnim organom Republike Hrvaške. »Zato tudi mi migrantom in organizatorjem nezakonitih prehodov meje sporočamo, da se pot preko Slovenije, tudi na območju Policijske uprave Maribor, ne izplača,« dodajajo.

Že včeraj prijeli številne migrante

Tako so policisti včeraj, malo pred 8. uro na območju Policijske postaje Ptuj prijeli pet tujcev, ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, izmaknili mejni kontroli na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje. Med njimi so bili trije državljani Maroka, en Alžirec in en Libijec.

Na območju Policijske postaje Ptuj so včeraj prijeli še štiri državljane Afganistana, ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak, izmaknili mejni kontroli na mejnem prehodu Gruškovje. Vsi bodo po končanem postopku predani hrvaškim varnostnim organom. Do takrat so jih policisti nastanili v Center za tujce.

Sinoči pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili še štiri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

»Z aktivnostmi pri varovanju državne meje, tudi na meji z Avstrijo, bodo, z vsemi razpoložljivimi policisti in z vso razpoložljivo tehnično opremo, neumorno nadaljevali tudi v prihodnje,« še dodajajo policisti Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

In kaznovati šverc-komerc

stanislav marko (nepreverjen)

Bo Fajonova ,Soroš in ostali SD probali urediti ,da bodo prišli čez mejo in naprej v Evropo ubijat ter posiljevat

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Najprej se je treba vprašat zakaj je sploh v zadnjih letih prišlo do velikih migracij. Zahodne države, predvsem ZDA, VB, Francija, Italija (ob podpori slovenske desnice, JJ&Co) so v zadnjih 20 letih vojaško uničile Libijo, Sirijo, Irak... In zdaj imamo v teh "državah" kaos in vojne "vsi proti vsem". Ko se začnejo vojne ljudje začnejo bežati.

Haja (nepreverjen)

Nobene vojne ni v Maroku, Tuniziji, Iranu...
"Bežijo" pa samo mladi moški, ki bi morali svojo državo braniti. Starci, ženske in otroci pa ostajajo doma. Ko je vojna bežijo vsi! Ti ilegalci pa prihajajo k nam samo zaradi socialne podpore, ne zaradi dela. Imajo dve levi roki in ves dan mislijo kje bi dobili kakšno žensko za seks.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Iz Irana, Maroka, Tunizije ne bežijo milioni ljudi. Ogromna večina beguncev (samo iz Sirije nekaj milionov) je v kampih v Turčiji, gre za milione ljudi.

In reply to by Haja (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Nazaj z njimi v evropi ne rabim jihada

Haja (nepreverjen)

Tisti, ki so v kampih v Turčiji so begunci. Tam je večina družin. V Evropo pa prihajajo samo ekonimski migranti moškega spola! To je načrtna muslimanizacija Evrope!

Starejše novice