Za celovito obnovo Lackove ceste je bilo izbrano podjetje Nigrad, d. d., celotna vrednost investicije znaša 1,035 milijona evrov. Dela se bodo pričela 17.septembra in bodo trajala do 31. oktobra 2018.

V letošnjem letu bo Lackova cesta še en cestni odsek v Mariboru, ki bo deležen prenove. Mariborska občina je v letošnjem letu do sedaj izvedla že prenovo od Trčove 91 –158 v višini 321.000 evrov, uredili so se vodovodi na Železnikovi, Mlekarniški, Fluksovi, Ilijevi, Radvanjski in Lackovi cesti v višini 133.000 evrov, asfaltne preplastitve so se izvedle na štirinajstih cestnih odsekih v vrednosti 850.000 evrov, tri preplastitve pa so trenutno v izvajanju.

Dela bodo potekala v dolžini 750 metrov

Dela bodo potekala na Lackovi cesti od Pohorske ceste do Bezjakove ulice, v dolžini približno 750 metrov, od konca že rekonstruiranega odseka, do izgradnje novega krožišča v križišču Lackove ceste in Bezjakove ulice v Pekrah, kjer je trenutno postavljeno začasno montažno krožišče.

Dela bo izvajalo podjetje Nigrad, d. d., v času od 17. septembra do 31. oktobra bo zaradi sanacije vozišča in izgradnje fekalne kanalizacije popolna zapora ceste od Pohorske ulice do Bezjakove ulice v Pekrah. 

Namen je odprava poškodb vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, kanalizacije

Namen izvedbe projekta ureditve Lackove ceste skozi naselji Zgornje Radvanje in Pekre je odprava poškodb vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, ureditev meteorne kanalizacije, vseh komunalnih vodov (kanalizacija, vodovod, plinovod, TK vodi) izboljšanje tehničnih elementov ceste in javne razsvetljave ter posledično zagotavljanje večje prometne varnosti, zmanjševanje negativnih vplivov
motornega prometa na okolje, omogočanje razvoja rekreativne dejavnosti ljudi in s tem pozitivni vpliv na njihovo zdravje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice