Okoljski inšpektor je po požaru v Lenartu podjetju Salomon izrekel več ukrepov. Podjetje bo moralo počakati z obratovanjem dveh naprav za ravnanje z odpadki in s sprejemanjem novih odpadkov.

Inšpektor za okolje in naravo Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor, ki je po hudem požaru v poslovni enoti podjetja Salomon v Lenartu včeraj opravil inšpekcijski nadzor, je zaradi varovanja življenja in zdravja ljudi, javnega reda in miru, javne varnosti, premoženja večje vrednosti, ali nevarnosti za okolje, na podlagi ugotovitev zavezancu izdal ustno odločbo o prenehanju obratovanja naprave.

Obratuje lahko le naprava za sortiranje nenevarnih odpadkov

»Z ustno odločbo je bilo podjetju odrejeno, da mora do zagotovitve (izgradnje) novega skladiščnega prostora prenehati z obratovanjem naprave za predhodno obdelavo mešanih komunalnih odpadkov, in naprave za predelavo odpadkov po mehanski obdelavi odpadkov ter predelavo odpadkov v trdno gorivo. Obratuje lahko le naprava za predelavo (sortiranje) nenevarnih odpadkov,« sporoča inšpektor za okolje in naravo.

Po besedah inšpektorja je prevzem odpadkov zaustavljen, dokler zavezanec ne odstrani odpadkov, ki so nastali po požaru, in dokler ne uredi nove nadstrešnice za skladiščenje posameznih frakcij po obdelavi odpadkov.

Spomnimo. Ogenj je v nedeljo, okoli 2.55 ponoči, zajel objekt v velikosti 30 x 15 x 8 metrov, z ognjenimi zublji pa so se gasilci borili več ur. Pri tem je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se je širil vonj zaradi gorenja.

Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor je za Mariborinfo potrdil, da kriminalisti »intenzivno preiskujejo primer.« Kako dolgo bo preiskava trajala, ne morejo povedati, saj zahtevnost raziskovanja okoliščin primerjajo s požarom v Kemisu.

Kriminalisti pa ne preiskujejo le vzroka požara, ampak tudi odgovornost. »Ni samo vprašanje, zakaj je začelo goreti, ampak tudi odgovornost. Preiskujemo tudi razloge za sum, ali je bilo storjeno kaznivo dejanje, ali ne,« je dejal Kitel.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice