Klub mariborskih študentov bo od 13. do 15. maja na Trgu Miloša Zidanška 1, pred II. gimnazijo Maribor, zbiral star papir, katerega izkupiček bo v celoti namenjen socialnemu skladu II. gimnazije Maribor, ki je namenjen socialno šibkejšim dijakom.

Projekt, ki ga pripravlja Klub mariborskih študentov v sodelovanju s Surovino, so zasnovali, ker opažajo, da je veliko govora o podnebnih spremembah, pa vendar premalo rešitev, ki bi bile lažje dostopne v vsakdanjem življenju.

Hkrati se zavedajo tudi pomembnost medvrstniške pomoči, saj bodo mimoidoči s prinašanjem papirja, posredno svoj delež prispevali v sklad za pomoč dijakom iz socialno šibkejših družin.

Organizacijo projekta je tako prevzela dijaška sekcija Kluba mariborskih študentov, saj želijo ozavestiti dijake, študente in nasploh mlade v Mariboru o pomembnosti recikliranja in varovanju okolja, pa čeprav z malimi, na videz nepomembnimi dejanji.

Papir lahko tri dni prinesete pred II. gimnazijo Maribor

Vse, ki imate doma star papir, nagovarjajo, da ga prinesite in prispevajte k oblikovanju trajnostne prihodnosti. Papir bodo zbirali:

  • v četrtek, 13. 5. 2021, od 16.00 do 19.00,
  • v petek, 14. 5. 2021, od 9.00 in 12.00,
  • v soboto, 15. 5. 2021, od 10.00 do 13.00.

Keson za odpadni papir bo vse tri dni na Trgu Miloša Zidanška 1, pred II. gimnazijo Maribor.

»Na videz nepomemben material ljudje z lahkoto zavržemo, pa vendar je prav ta lahko ključ do lepše prihodnosti – zelenega planeta in socialne enakopravnosti. S tem ko prinesemo odpadni papir, ki je v naši hiši odslužil svojemu namenu, bomo morda že naslednji mesec posredno pomagali dijaku, ki je te pomoči potreben in reciklirali papir, da bo lahko ponovno zaživel v malo drugačni obliki,« pojasnujejo v Klubu mariborskih študentov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

KAJ PA ČE BI VI ŠTUDENTI LEPO ŠLI OD VRAT DO VRAT PO STAR PAPIR NE SAMO POSTAVIT KONTEJNER PA ČAKAT POL SE PA PO PRSIH TOVČT MI SMO ZBRALI TOLKO PA TOLKO PAPIRA

Starejše novice