Vrhunski govorci na konferenci o Zdravilni moči Alp.

8. in 9. oktobra 2021 je potekala konferenca Zdravilna moč Alp. Konferenca je potekala v Bad Hofgasteinu, znanem  avstrijskem letovišču v deželi Salzburg.

Konferenca se je osredotočila na turizem, ki temelji na naravi in ​​spodbuja zdravje: kot motor za izhod iz krize-k trajnostnemu in inovativnemu razvoju alpskega prostora.

Na konferenci so nastopili vrhunski govorci, med njimi Lola Uña Cárdenas, podpredsednica za vladne zadeve, Svetovni svet za potovanja in turizem, Bruselj, Arnulf Hartl z medicinske univerze Paracelsus Salzburg in Franz Fischler, predsednik Evropskega foruma Alpbach in nekdanji evropski komisar za kmetijstvo.

Izraz trajnost se vedno bolj izkorišča za marketing

Govorci in publika so skozi primere in debato predstavili, kakšne spremembe nas čakajo po covidu, kako se usmeriti v bolj trajnostni turizem. Slišati je bilo tudi razmišljanja z vidika potrošnikov in politike.

Poudarek je bil tudi na tem, da se sam izraz trajnost čedalje bolj izkorišča za marketing, ni pa dejansko izpolnjen vsak pogoj, ki bi zagotavljal trajnost ponudbe, produkta ali destinacije.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice