V enoti nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor je okuženih že sedem zdravstvenih delavcev.

»Po novih podatkih je sedem zdravnikov prehospitalne enote Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pozitivnih. V sami ustanovi smo sprejeli vse varovalne ukrepe, ki so potrebni. Ponovno bo potrebna reorganizacija, ker je iskanje zahtevno,« pojasnjuje direktor mariborskega kliničnega centra Vojko Flis.

Za zdaj je doma 15 zdravnikov, od tega sedem okuženih

Danilo Maurič, strokovni direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, pa dodaja: »Vsi smo upali, da se bo to zgodilo čim kasneje, a na to, žal, ne moremo vplivati. Sedem zdravnikov iz nujne medicinske pomoči je okuženih, a na srečo še nihče nima resnih znakov.«

»Zdaj iščemo kontakte in smo v stiku z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje,« je pojasnil Maurič in priznal, da jih skrbi, »kdo bo skrbel za naše paciente, če bi to šlo dalje.« Za zdaj je po njegovih besedah doma 15 zdravnikov. Sedem okuženih in še osem drugih, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi.

Maurič je pojasnil, da so na strokovnem sestanku v Črni Gori »bili tudi naši zaposleni, a je tukaj prevelika razdalja, da bi se lahko kar koli zgodilo. Okužen je samo en zdravnik, ostali štirje iz Slovenije pa niso okuženi.«

Maurič je pozval vse spremljevalce in bolnike, ki so bili v prostorih urgentnega centra Maribor »v petek, 26. junija, med 7. in 19. uro, v nedeljo, 28. junija, med 7. in 19. uro in v ponedeljek, 29. junija, med 7. in 16. uro, naj se opazujejo.«

Če se pojavijo nahod, kašelj, slabo počutje, bolečine v žrelu in mišicah, povišana telesna temperatura naj kontaktirajo svojega izbranega zdravnika, poudarja Maurič.

»Nazaj smo že dobili 42 negativnih brisov, 20 pa jih pa še čakamo. Na testiranju je torej bilo 62 oseb, ki so se pojavile v teh prostorih,« je še pojasnil Maurič.

Trenutno pa v zdravstvenem domu, sicer v primerni zaščitni opremi, delajo tudi tisti, ki so bili testirani, a so zaenkrat negativni.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Polbogovi v belem so šli v Črno goro na party v belem .

tone12312323212 (nepreverjen)

Za ta fiasko bo moral odgovarjat tisti, ki je odobril to "službeno pot". Če lahko vsi ostali delamo preko videokonferenc, bi tudi zdravniki lahko delali na enak način. Sploh pa Črna gora???? Izobražujte se v Švici, Nemčiji in ostalih državah od koder lahko nekaj prinesete. Ne pa v Črni gori! Sramota!

čarni vrag (nepreverjen)

Za nas je Črna gora center medicinske znanosti. Kar pet zdravnikov so poslali tja na izpopolnjevanje. Drugo leto jih pošljejo v Albanijo.

Roki19 (nepreverjen)

Ja tako nas zdravstveni sistem pere..ups zdravi denar....ukc pa jima za osnovno opremo...

Starejše novice