Foto: Marprom
Za februar nenavadno topli dnevi vabijo marsikaterega Štajerca, da obišče Mariborsko Pohorje in se spusti po belih strminah.

V zadnjih dneh, še posebej v prejšnjem tednu, ko so bile zimske šolske počitnice v vzhodni polovici Slovenije, je bil obisk smučišč na Pohorju zelo dober. V tem tednu, ko imajo počitnice regije iz zahodne in osrednje Slovenije, ki gravitirajo na druga slovenska smučišča, pa je nekoliko manjši. 

V tokratni zimski sezoni na Pohorju, na katero sicer močno vplivajo ukrepi zaradi koronavirusa, imajo po dveh začasnih prekinitvah, danes 52. smučarski dan

»Glede na snežne razmere verjamemo, da jih bomo izpeljali še kar nekaj – na Arehu je na progah do 50 centimetrov snega,« povejo na Pohorju.

Katere proge so odprte?

Na Pohorju je trenutno urejenih in odprtih enajst smučarskih prog, prav toliko pa obratuje tudi različnih naprav.

Na mariborskem sektorju so v pogonu krožna kabinska žičnica, otroška trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnice Sleme, Poštela in Radvanje, na areškem delu pa vlečnice Ruška, Areh, Cojzarica in Žigart ter sedežnica Pisker. 

Foto: Marprom

Tako je na Mariborskem Pohorju za zdaj še mogoče smučati z vrha do doline po Čopovi progi in Snežnem stadionu, na Arehu pa do spodnje postaje Piskra.

V soboto brezplačno hitro testiranje na vstopnih točkah za smučišče

»Odzivi smučarjev so v letošnji zimski sezoni večinoma zelo pozitivni, kar za nas predstavlja potrditev, da so pohorska smučišča dobro pripravljena,« povedo iz Pohorja. 

Foto: Marprom

Visoke temperature pa ne vplivajo na dobro smuko, »zlasti na Arehu, kjer se temperature v teh dneh čez noč spustijo pod ničlo, proge še vedno omogočajo kakovostno smuko.«

Zato obiskovalce še naprej vabijo na urejena pohorska smučišča. 

To soboto bodo na vstopnih točkah na smučišče ponovno zagotovili brezplačno hitro testiranje na covid-19, ki bo potekalo od osme do dvanajste ure na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice