Novi vozni redi tako za mestne avtobuse kot krožno kabinsko žičnico bodo začeli veljati s 1. junijem 2020.

V mestnem avtobusnem prometu, kjer sedaj ob delavnikih še veljajo sobotni vozni redi, v ponedeljek, 1. junija, uvajajo razširjene vozne rede z večjo frekvenco voženj avtobusov, a še vedno prilagojene glede na omejitve zaradi covid-19. 

Kot pravijo, želijo s prehodom na nove vozne rede zadostiti potrebam potnikov, zlasti šolarjev in delavcev, po pogostejših vožnjah avtobusov in večjem časovnem obsegu voženj na določenih linijah.

Odločitev za uvedbo razširjenih voznih redov – ti bodo veljali od ponedeljka do nadaljnjega – so v javnem podjetju Marprom sprejeli skupaj z Mestno občino Maribor. Pri tem bodo še naprej vsakodnevno spremljali situacijo v mariborskem potniškem prometu in se na podlagi razmer odločali za morebitne nadaljnje spremembe, so sporočili. 

Že v ponedeljek pa se v mestni promet vrača tudi mini vozilo Maister, ki so ga ustrezno opremili glede na trenutne omejitve: »Ob tem znova opozarjamo, da v avtobusnem prometu do preklica še vedno veljajo varnostni ukrepi zaradi nalezljive bolezni covid-19, kot so uporaba zaščitne maske, vzdrževanje medsebojne razdalje 1,5 metra, razkuževanje rok in vstopanje pri sredinskih ali zadnjih vratih. Pri vstopu se morajo potniki na čitalniku vozovnic sami evidentirati z veljavno vozovnico.«

Poleg tega se bo s 1. junijem nekoliko spremenil še vozni red krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju. Kljub trenutnim razmeram, povezanim s problematiko koronavirusa, bodo prevoz z gondolo še naprej zagotavljali vse dni v tednu, bodo pa zaradi upada števila obiskovalcev in turistov na Pohorju začasno prilagodili ure voženj.

Tako bo v dogovoru z Mestno občino Maribor gondola od začetka junija vozila od ponedeljka do četrtka vsako polno uro med 9. in 19. uro, od petka do nedelje pa vsako polno uro med 8. in 20. uro. Pri tem bo poleg voženj ob polni uri gondola tudi neprekinjeno krožila ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure. Tak vozni red bo veljal do preklica.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice