Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Otvoritveni konec tedna za novo zimsko smučarsko sezono.

Novo zimsko sezono bodo na Pohorju otvorili v petek, 10. decembra, s promocijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic, ki bodo ostale v veljavi ves konec tedna. 

Že pred uradnim odprtjem sezone bo »za ogrevanje« v sredo in četrtek, 8. in 9. decembra, na Arehu mogoča prva smuka, ki bo za vse obiskovalce brezplačna.

Od petka bodo za obiskovalce odprte praktično vse proge na Arehu, medtem ko bo na Mariborskem Pohorju smuka možna do spodnje postaje Slemena. 

S točnim seznamom urejenih smučišč in žičnic, ki bodo obratovale, bo Marprom smučarje seznanil v naslednjih dneh.

Na Pohorju, kjer so doslej izdelali precej snega s snežnimi topovi, je na višjih predelih zapadlo tudi več kot pol metra naravnega snega

Proge sproti teptajo, da bi pred otvoritvijo še dodatno premešali sneg in utrdili podlago, pa smučarje že v sredo in četrtek vabijo na brezplačno smuko na Arehu med 10. in 13. uro, ko bo delovala sedežnica Pisker.

Ob otvoritvenem koncu tedna od petka do nedelje bo imetnike veljavnih smučarskih vozovnic čakal še brezplačen čaj v pohorskih kočah Koča (pod zgornjo postajo gondole), Lisičkin brlog in Martinček (pod Bejbiko), Cojza (pri zgornji postaji vlečnice Cojzarica), Cojzarica – terasa in Ski&bike bajta (pod hotelom Areh).

Med Bellevuejem in Arehom bo od petka vozil smučarski avtobus; njegov vozni red bo objavljen na spletni strani smučišča. 

Uporaba žičniških naprav in pripadajočih smučarskih prog je dovoljena ob predložitvi dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice