Mauritiusčan, ki že pet let živi v Mariboru, želel s prevozi v Ljubljano na službeni sestanek. Doživel pa …

Slovenci, še posebej Mariborčani, se tako radi pohvalimo z dobrosrčnostjo in prijaznostjo. Pa se ta razblini, ko gre za človeka, ki ni »naš«? Ki mu po žilah ne teče slovenska kri in je morda celo temnopolt? Nas barva polti v 21. stoletju še vedno determinira? Se na sončni strani Alp v dokaj svobodomiselno razviti državici res bojimo vsakogar, ki ne izgleda po kriterijih povprečnega Slovenca, ne govori slovenskega jezika in je morda drugače oblečen?

Vsi prevozniki polni ... 

Daniel Fortuno prihaja z otoške državice Mauritius v jugozahodnem Indijskem oceanu. V Sloveniji živi že pet let, tukaj dela in plačuje davke. Ne prejema socialne pomoči, ampak v službi vsakodnevno gara. In ja, je temnopolt. V ponedeljek je prek portala prevozi.org iskal prevoz, da bi se iz Maribora odpeljal v prestolnico, kjer je imel službeni sestanek:

Policija opravila pregled

Policija je kmalu zatem resnično prišla na železniško postajo in preverila, ali je Daniel Fortuno begunec brez papirjev. Afričan, ki že pet let živi v Mariboru, je želel le prevoz do Ljubljane, doživel pa šok, ponižanje, jezo in podroben policijski pregled. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice