V sredo zvečer je v Mariboru voznik osebnega avtomobila trčil v pešca, ki je prečkal cestišče ob rdeči luči, in ga hudo poškodoval. A v Listi kolesarjev in pešcev opozarjajo, da v Mariboru zelene luči na semaforjih pri pešcih prehitro ugasnejo.

Na Poljanah v Mariboru je v sredinih večernih urah pešec, ki je prečkal cestišče ob rdeči luči, utrpel posebno hude poškodbe. Krivda je na njegovi strani, a po nesreči so se odzvali pri Listi kolesarjev in pešcev, ki opozarjajo na prekratke časovne intervale zelenih luči za pešce.

Zelena luč se v Mariboru ugasne že po nekaj korakih

»Ta nesreča je del širšega problema na katerega smo opozorili z vprašanjem na zadnji seji mestnega sveta Mestna občina Maribor. Zelena luč se namreč pri večini semaforjev ugasne že po nekaj korakih. V primeru nesreče je potem krivda na strani pešca, saj se je nahajal na prehodu v času, ko je svetila rdeča luč,« so zapisali v Listi kolesarjev in pešcev, ki ima v mariborskem mestnem svetu tri svetnike.

Z vprašanji so se obrnili na pristojni urad, kjer pa se jim takšno stanje ne zdi problematično, saj je skladno z zakonodajo. Ker se v Listi kolesarjev in pešcev s tem niso zadovoljili, so se na prejšnji seji s pozivom obrnili še na mariborskega župana Sašo Arsenoviča.

»V interesu vseh je, da imamo pešci dovolj dolg zeleni signal in da lahko varno prečkamo cesto. Varna hoja je namreč človekova pravica in jo kot tako zagovarjamo tudi v okviru Vizije 0 za boljšo prometno varnost,« poudarjajo in pozivajo k večji skrbi za pešce v Mariboru.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mimoidoči (nepreverjen)

Mogoči bi moral kdo z močjo odločanja naredit naslednje:
1. preverit kdo je zadolžen za prometno signalizacijo ( včasih je bil ti Nigrad, kdo je zdaj ne vem)
2. preverit katere osebe to delajo in ali so sploh sposobni
3. naredit en test z njimi iz fizike ( v kolikšnem času se ob določeni hitrosti naredi pot), kajti tudi ne znajo nastavit semaforjev na zeleni val, potem pa po drugi strani vsi kričijo okoli onesnaževanja. Pa to je najlažji korak da se zmanjša raven izpustnih plinov, ker ni nepotrebnega pospeševanje iz mirovanja v gibanje.

Aja, mogoča pa so dotični "špricali" ure fizike, da bi te osnove sploh poznali.

Starejše novice