Po 50 dneh popolne zapore železniškega odseka Pesnica–Šentilj–državna meja bo danes, v večernih urah, ponovno vzpostavljen železniški promet na tem odseku.

Udeleženci v cestnem prometu na tem območju naj bodo na cestno železniških križanjih, ki še za čas do zaključka projekta ostajajo zavarovani zgolj s prometno signalizacijo, dodatno pozorni.

V času popolne zapore je bila na 11 kilometrov dolgem odseku med Pesnico in državno mejo pri Šentilju odstranjena celotna vozna mreža vključno z drogovi in temelji vozne mreže, odstranjeni so bili vsi tiri, kretnice, pragovi in tirna greda ter nadomeščeni z novimi nasipi, tirnimi elementi in vozno mrežo.

Obnovljen je bil tudi železniški predor v Šentilju, v teku pa je tudi nadgradnja železniških postaj Pesnica in Šentilj, ker bo zgrajena nova peronska infrastruktura ter nova podhoda z dvigali, glavnina del je tudi tu že opravljena.

Dela so potekala 24 ur dnevno, na gradbišču pa je bilo 400 delavcev in več kot 200 kosov gradbene mehanizacije. Direkcija RS za infrastrukturo se zahvaljuje vsem razumevajočim okoliškim prebivalcem in udeležencem tako v železniškem kot tudi cestnem prometu, saj so omogočili, da so bila dela za ponovno vzpostavitev železniškega prometa na tej progi mednarodnega pomena, opravljena v dogovorjenem roku. 

Preostanek del zaključen konec junija

Preostanek načrtovanih gradbenih del se bo skladno s terminskim planom izvajal do konca junija prihodnjega leta, dokončna ureditev nivojskih prehodov (ukinitve, zavarovanja, izvennivojska križanja) preko železniške proge na celotnem odseku med Mariborom in državno mejo v Šentilju pa se bo izvedla v okviru nadaljnje faze projekta nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj–državna meja, in sicer v obdobju 2019–2021.

Od danes naprej bo na odseku proge med Pesnico in Šentiljem ponovno vzpostavljen tovorni in mednarodni potniški železniški promet.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow83 (nepreverjen)

"Zaradi izvjanja pričakovane zapore med postajama Maribor in Šentilj, bo od 15. decembra 2018 do 15. februarja 2019, med Mariborom, Špiljami (Spielfeld Strass), organiziran nadomestni avtobusni prevoz."

Glede na vozni red, ni videt, da bo v naslednjih 14 dni kak vlak peljal.

Starejše novice